Filmul Disney ,,Bambi’’, pe marile ecrane. Actrița Dana Rogoz, naratorul celei mai maiestuoase familii de animale. Interviu de la Gala: ,, Cățelul familiei a murit la 15 ani și a fost greu să-l înlocuim.‘’

Corina Priceputu 6 aprilie 0 comentarii 2580 vizualizări
IMG_2915

,,Bambi’’ revine pe marele ecran din 11 aprilie. În România a avut loc Avanpremiera filmului la Cinema City din Afi Palace Cotroceni. La Gala au fost prezenți zeci de copii entuziasmați să-l vadă pe „Bambi”. Actrița Dana Rogoz narează povestea în limba română.

Exclusiv pentru Pets&Cats, Dana Rogoz ne-a răspuns de la Gală la întrebări.

Reporter: Cum a fost să fii naratorul acestui film?

Dana Rogoz: A fost o adevărată bucurie să spun această poveste cu care am crescut, cu care generații întregi au crescut. Foarte emoționantă, valoroasă, tot filmul este o lecție de viață și pentru părinți și copii, deopotrivă. Filmul acesta este unic prin felul în care spune povestea, faptul că se întâmplă totul live, adică se întâmplă cu animale adevărate, în mediul lor de viață, asta aduce un plus valoare extraordinar poveștii, aproape că nu-ți vine să crezi că asiști la un așa spectacol.

Reporter: Pentru persoanele care nu dețin un animal de companie ar fi o lecție acest film?

Dana Rogoz: O lecție foarte importantă este cea legată de protejarea animalelor și despre respectarea fiecărei viețuitoare, iar fiecare are locul și rolul ei în natură. Cred că după ce vor vedea acest film, copiii vor avea o mai mare grijă și o mai mare atenție pentru animăluțe și pentru natură, în general, pentru că ceea ce vor urmări pe ecrane este ceva cu care ei pot relaționa foarte ușor. Și animalele au emoții în film, trec prin povești de prietenie, de dragoste, prin pierderi și vor empatiza, iar într-un final cred că vor avea o mai mare atenție față de aceste suflete necuvântătoare, dar și o mai mare dragoste față de natură.

Reporter: Ai animale de companie?

Dana Rogoz: În acest moment, nu, mi-au murit și suntem încă într-un proces de recuperare. Am trăit toată viața cu animale, însă în urmă cu un an și jumătate, cățelul familiei a murit, la 15 ani și a fost greu să-l înlocuim.

Spre deosebire de adaptările live-action ale Disney precum Cartea Junglei (2016) care s-a bazat pe animale generate de computer, această nouă versiune are o abordare semi-documentară, cu imagini realizate în natură. Este o producție franceză, intitulată ,,Bambi”: O poveste din pădure, regizată de Michel Fessler.

Adaptat după cartea lui Felix Salten,  ,,Bambi” este înconjurat de mama sa și de animalele pădurii: prietenul său corbul, iepurele, ratonul și mulți alții.  Descoperă lumea copacilor și secretele lor. În fiecare zi, mama lui îl învață să crească puternic. Dar când sosește toamna, Bambi se aventurează în aer liber, când mama lui este împușcată și ucisă de un vânător.  De atunci, tânărul cerb a trebuit să învețe să trăiască singur. Din fericire, își găsește prietena din copilărie. Apoi, un cerb mare, maiestuos, care nu este altul decât tatăl său, îl găsește pe Bambi și îl ajută să crească. Bambi se îmbarcă apoi pe propriul destin.

În Bambi, un moment remarcabil este o scenă de noapte în care cerbul se minunează de licurici. Acest moment este sporit de cinematografia captivantă în peisajele din jurul Orléans, unde au loc și nașterea cerbului și primii pași entuziaști ai acestuia. Acțiunea a avut loc în pădurea Orleans de 50.000 de hectare din regiunea Centre-Val de Loire, Franța.

Imagine Bad Unicorn Stuff

Dincolo de succesul său tehnic, filmul a stabilit o viziune asupra naturii care a influențat profund direcția artistică a Disney și percepțiile societății asupra vieții sălbatice. Filmul ne insuflă importanța libertății animalelor, dar și practicile greșite ale oamenilor de a ține captive anumite animale: ,, Oamenii sunt ciudați. Ce idee stranie de a ține animalele închise‘’, transmite naratorul spre finalul filmului, atunci când Bambi încercă să salveze un măgar ținut captiv și supus la muncă de stăpân.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dana Rogoz (@danarogoz)

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *