Bonă pentru câini și pisici: Afacerea dezvoltată de un timișorean pentru proprietarii de animale de companie în perioada concediilor

Florin Chindea Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală

Timișoreanul Florin Chindea, un maseur profesionist, a fost primul care a lansat în vestul României conceptul de bonă pentru câini și pisici. Acesta vizitează zilnic animalele de companie, oferindu-le hrană și apă, schimbând litiera, aerisind locuința și, în cazul câinilor, efectuând plimbări cu aceștia.

Afacerea prosperă în special în perioada verii, când proprietarii pleacă în vacanțe. Deși există numeroase pensiuni pentru animale de companie, majoritatea animalelor se simt cel mai bine acasă, iar o bonă devine astfel o soluție ideală.

După ce afacerea sa de masaj a fost grav afectată în timpul pandemiei, Chindea a decis să urmeze un nou drum în viață.

„Totul a pornit din iubirea mea pentru animale. Am început în 2015, când această activitate era o adevărată noutate. La început, oamenii râdeau de mine când le spuneam că fac baby-sitting pentru pisici. Oamenii nu erau foarte încrezători, deși eu eram deja cunoscut clienților pentru serviciile de masaj. Pandemia m-a obligat să renunț complet la masaj. Învățasem din audiobook-uri un principiu important: <Nu-ți ține ouăle într-un singur coș!>. În cazul meu, s-a aplicat perfect. Percepția față de bonele pentru animale s-a schimbat puțin în acești ani, iar acum există și alte persoane care oferă acest tip de servicii”, a declarat Florin Chindea.

Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală

„În străinătate, pet-sitting-ul se practică de zeci de ani”

Totul a început cu pisici și cu o pagină de Facebook intitulată “Super pisici”, dar Chindea și-a extins rapid serviciile și la câini, precum și la alte animale, cum ar fi șerpi, iguane, hamsteri și chiar orătănii de curte.

„A fost o evoluție firească. Am creat și pagina ‘Super câini’, iar lumea deja mă cunoștea, așa că mi-a fost mai ușor să ajung la clienți. În cazul câinilor, trebuie să fac cel puțin o vizită înainte de a începe colaborarea, pentru a mă asigura că sunt acceptat de animal și că ne putem înțelege. Dacă simt că un animal este agresiv sau nu mă acceptă, refuz colaborarea”, a mai spus Chindea.

Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală

La început, oamenii erau reticenți să lase un necunoscut în casă atunci când erau plecați. Cu toate acestea, seriozitatea și profesionalismul lui Florin Chindea i-au câștigat treptat încrederea clienților.

„În străinătate, pet-sitting-ul se practică de zeci de ani, dar eu am fost primul din România în 2015. Am adus ceva nou, iar oamenii nu înțelegeau inițial conceptul. Cum să lași un străin în casă? Și apoi era și problema prețului, mulți spuneau că ‘e scump, domnule’. Știam că trebuie să demonstrez că merit încrederea lor. Am o firmă care se ocupă de îngrijirea animalelor, oferind bonuri fiscale pentru servicii. Oamenii au văzut că lucrăm profesionist și, treptat, au început să aibă încredere”, a adăugat Chindea.

Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală

Activitatea intensă în perioada verii

Pet-sitting-ul este un job destul de sezonier, dar activitatea este cea mai intensă în perioada concediilor. Proprietarii de animale care pleacă în vacanță caută soluții pentru a-și lăsa animalele de companie în siguranță. Unii apelează la pensiuni pentru animale, alții își lasă prietenii necuvântători în grija familiei sau a prietenilor, iar o altă opțiune este să angajeze o bonă pentru animale.

„În această perioadă am între 20 și 30 de locații pe zi. Majoritatea sunt pentru pisici. Dacă reușesc să grupez vizitele în aceeași zonă, merg cu bicicleta și le pot lega mai ușor. Acum, în august, când sunt concediile, în perioada sărbătorilor de iarnă și de Paști, activitatea este la cote maxime”, a mai spus Florin Chindea.

Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală

Tarifele serviciilor: 60 de lei pentru pisici, 80 de lei pentru câini

Cei care apelează la serviciile bonei pentru pisici plătesc 60 de lei per vizită, în timp ce pentru câini, tariful este de 80 de lei pe vizită, acest preț incluzând și o plimbare de o oră.

„Inflația nu m-a afectat. Am păstrat aceleași tarife de la început. În jurul nostru totul s-a scumpit, dar eu am rămas o excepție. Înainte foloseam Uber pentru deplasări, dar mi-am cumpărat o bicicletă pentru a eficientiza transportul și a putea menține prețurile. Cu bicicleta ajung și mai repede la destinație”, a concluzionat Chindea.

Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală
Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală
Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală
Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală

 

Florin Chindea are grijă de animale FOTO arhivă personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *