Masacrul câinilor fără stăpân din Turcia: S-au viralizat imaginile cu animalele îndesate în saci de plastic și târâți în mașina de gunoi / Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional

caini, turcia, masacru, Sursa foto: X.com / @InsaneHuseyin

Cea mai mare tragedie a animalelor fără stăpân are loc acum în Turcia. La sfârșitul lunii iulie, președintele Recep Tayyp Erdogan a aprobat o nouă lege care prevede omorârea fără milă a aproape 4 milioane de câini din toata țara.

Justificarea partidului de la conducere a fost că Turcia nu poate adăposti decât 105.000 de câini ai străzii în cele 322 de adăposturi. În teorie aceștia puteau fi adoptați și abia după eutanasiați cu injecția letală, relatează Daily Mail. Legea a fost adoptată după ce în 2022 au fost 75 de atacuri în întreaga țară cauzate de câini, conform The Guardian.

În schimb pe rețele de socializare precum X au început să apară imagini cu un mormânt imens, localizat lângă Ankara, unde au fost descoperiți câini morți, stârnind furie în special printre activiști.

Unul dintre ei a postat pe TikTok un filmuleț, care a strâns până acum 340 de mii de vizualizări, în care încurajează boicotarea turismului în Turcia. În weekend-ul acesta, pe 1 septembrie are loc un protest la Londra în fața ambasadei Turciei pentru boicotarea noii legi a genocidului câinilor.

Noua lege încalcă dreptul la viața a câinilor, aceștia fiind omorâți cu sânge rece și de cetățeni prin practici barbare precum dându-le foc, împușcându-i, bătându-i, prin otrăvire sau alte practici de tortură.

Câinii morți sunt puși în saci sau cărați cu roaba și îngropați fără pic de empatie. Genocidul câinilor din Turcia este o tragedie mondială, care nu se va termina prea curând.

Erdogan a anunțat, conform Daily Mail, că toate municipalitățile trebuie să acorde măcar 0.3% din bugetul anual reabilitării și construirii de adăposturi pentru animale, deși timpul de desfășurare este până în 2028.

Sursa foto: X.com / @InsaneHuseyin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *