Șapte cățeluși abandonați și două femele gestante, preluați de ASPA București în doar 24 de ore / „Câinii cu deținător, nesterilizați, sunt principala cauză a apariției de noi câini pe domeniul public”

cățeluși abandonați, căței, ASPA Sursa foto: ASPA București

Șapte cățeluși abandonați în fața unui cabinet medical veterinar și două femele gestante au fost preluați în doar 24 de ore de ASPA București, care atrage atenția că „câinii cu deținător, nesterilizați, sunt principala cauză a apariției de noi câini pe domeniul public”.

Echipajele sunt solicitate frecvent pentru a prelua câinii abandonați de pe străzi, precizează ASPA București pe pagina de Facebook, dând aceste exeple:

„7 pui au fost abandonați ieri dimineață în fața unui Cabinet Medical Veterinar din sectorul 3. Cățeii în vârstă de aproximativ 2 luni au fost găsiți pe treptele de la intrarea în centrul medical și au fost consultați de personalul cabinetului. Întrucât s-a constatat ca puii sunt sănătoși a fost solicitat un echipaj de intervenție ASPA pentru a prelua puii și a-i transporta la adăpostul @ASPA Mihailești. Aici au fost microcipați, s-a început schema de vaccinare și au fost deja promovați spre adopție pe pagina de facebook a adăpostului.

Tot în cursul zilei de ieri echipajele de prindere ASPA au capturat 2 câini în zona străzii Drumul între Tarlale, la o acțiune la care au participat și lucrători ai Poliției Locale Sector 3. La intrarea în adăpost s-a constatat că era vorba despre două femele, ambele gestante care, dacă ar fi născut pe stradă, ar fi contribuit la creșterea populației canine din zona respectivă. În adăpost vor fi sterilizate.”

ASPA București amintește că deținătorii de câini care nu și-au sterilizat animalele pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei în cazul unui control și cu 3.000 și 12.000 de lei pentru abandon.

Sursa foto: ASPA București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *