Cinci sfaturi pentru a vă ajuta câinele să se acomodeze într-o casă nouă

caini, animale de companie, mutare, birou, acasa Sursa foto: pexels.com

Când vă mutați într-o nouă casă, trebuie să vă obișnuiți cu multe lucruri. Dar nu doar noi, oamenii, trebuie să ne adaptăm – la fel se întâmplă și cu câinii noștri, relatează petsradar.com 

Câinii pot considera că mutarea locuinței este stresantă și s-ar putea să nu se bucure de ea, dar există câteva lucruri pe care le putem face pentru a-i ajuta – nu uitați să vă asigurați că au și unele dintre cele mai bune gustări pentru câini!

Dr. Linda Simon, medic veterinar, a oferit cinci sfaturi de top pentru a ne ajuta câinii să se acomodeze în noua casă.

„Fie că este vorba de mirosuri noi, de un nou spațiu de dormit, de o grădină nouă sau de un nou traseu de plimbare, câinele dumneavoastră are atât de multe de asimilat”, explică Dr. Simon.

Așadar, după ce haosul mutării se liniștește, luați în considerare următoarele aspecte atunci când vă ajutați câinele să se adapteze la noul mediu:

1. Respectați rutina obișnuită cât mai mult posibil: De la ora mesei la plimbări, la joacă și dresaj, este important să respectați rutina obișnuită a cățelului dumneavoastră. Chiar dacă a voastră nu este tocmai bună – poate aveți câteva zile libere de la serviciu sau vă petreceți tot timpul liber despachetând – este important ca cea a câinelui tău să fie cât mai normală posibil.

2. Încercați să stați acasă cât mai mult posibil: Pentru a evita anxietatea de separare, este o idee bună să stați acasă cât de mult puteți. Acest lucru este cel mai important atunci când tocmai v-ați mutat – pe măsură ce câinele începe să se adapteze mai mult, puteți crește perioada de timp în care sunteți plecat. Este posibil ca voi sau un alt membru al familiei să lucrați de acasă pentru o perioadă?

3. Permiteți comportamentul care nu este caracteristic: „Acest lucru ar putea include văicăreli prin noapte sau mici accidente în jurul casei”, spune Dr. Simon. „Cu abordarea corectă, ei ar trebui să revină la normal odată ce s-au acomodat.”

4. Pregătiți-vă pentru o reeducare: S-ar putea să fie nevoie să vă reeducați puțin cățelul, în special noaptea. Un pic de regresie este normală – la urma urmei, aceasta este o schimbare atât de mare pentru câine!

5. Reconstruiți-i propria zonă/camera de dormit: Luați orice obiect al cățelului care miroase ca vechea casă și asigurați-vă că acesta are o zonă bună în care să se relaxeze și să doarmă, similară cu cea anterioară.

Orice ați face, ține cont de faptul că aceasta este o schimbare importantă și pentru câinele tău. Dar, mai devreme sau mai târziu, cățelul tău ar trebui să se simtă ca acasă!

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *