Protest anunțat la Cluj de asociații pentru protecția animalelor, după eutanasierea celor 60 de câini de la Târgu Jiu / Organizatorii cer sterilizarea câinilor fără stăpân, în locul eutanasierii

protest cluj

Mai multe asociații pentru protecția animalelor au anunțat organizarea unui protest, în 7 septembrie, la Cluj-Napoca, vizavi de prefectură, sub sloganul „Și ei merită să trăiască!”.

Organizatorii protestului de la Cluj cer sterilizarea câinilor fără stăpân, în locul eutanasierii.

„Dragi iubitori de animale, a venit momentul in care e nevoie sa ne unim fortele si sa iesim in strada! De ce? Poate unii stiti, altii nu, in data de 12.08.2024. s-a intamplat un adevarat masacru la Tg. Jiu unde 60 de suflete au fost ucise, fara nici o justificare reala. E momentul sa ne facem auziti si vazuti, pt toate sufletele din Romania care zac in conditii mizere in strada sau adaposturi fara a stii ce soarta crunta ii asteapta. Iesim in strada pt a cere primariilor si autoritatilor stoparea eutansierii in adaposturi si a cruzimii fata de animale. Fiecare persoana poate face diferenta, de aceea va rugam sa va alaturati noua, sambata 07.09.2024. pe B-dul 21 Decembrie, pe platoul din fata unitatii CEC Bank, ora 14:00 pt un protest pasnic. Va asteptam cu mic, cu mare, cu catei sau fara, sa schimbam in bine viata sufletelor abandonate pt ca si ei sunt ai nostrii, ai tuturor”, se arată pe pagina de Facebook unde este anunțat protestul.

Protestul are loc în contextul în care în 12 august 60 de câini au fost eutanasiați la adăpostul din Târgu Jiu. Medicul care i-a pus pus la pământ nu avea dreptul să facă eutanasii în incinta adăpostului, a anunțat în premieră Direcția Sanitar Veterinară într-un răspuns pentru Pets&Cats și G4Media. Poliția a deschis dosar penal în rem – pentru faptă și nu pentru vreo persoană anume – pentru uciderea a animalelor cu intenție, fără drept și îi cheamă la audieri pe toți cei implicați.

Citește integral 60 de câini eutanasiați la Târgu Jiu – cel mai mare scandal al anului legat de animale. Societatea civilă cere schimbarea radicală a politicii locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *