4 sfaturi pentru vizite la veterinar mai puțin stresante

sfaturi, controale la veterinar, stres, animale de companie, veterinar

Vizitele de rutină la veterinar și vaccinările sunt esențiale pentru sănătatea animalelor de companie, dar multe animale se confruntă cu teamă și anxietate în aceste momente, transmite PetMojo. Pentru a reduce acest stres, proprietarii de animale pot lua măsuri proactive pentru a asigura o experiență mai pozitivă pentru prietenii lor blănoși.

Găsirea medicului veterinar potrivit pentru animalul tău de companie este esențială. Multe cabinete veterinare adoptă acum metode care au ca scop reducerea stresului la animale în timpul vizitelor. Aceste cabinete pun în aplicare abordări specifice și mențin medii favorabile confortului animalelor de companie. Găsirea medicului potrivit a fost un aspect important în povestea de succesul a lui Pisoc, care a fost diagnosticat la vârsta de 1 an cu insuficiență renală cronică și care acum a ajuns la vârsta de 12 ani. „Atât doamna doctor, cât și toată echipa Praxis Vetlife, au arătat o deosebită grijă față de pisoiul nostru, cât și foarte multă înțelegere față de nevoile noastre”, a scris stăpâna motanului.

Pregătirea este esențială pentru o vizită reușită la veterinar. Proprietarii de animale de companie ar trebui să își obișnuiască animalele cu transportoarele și cu plimbările cu mașina înainte de programare, pentru a reduce anxietatea. Implicarea animalelor de companie în experiențe pozitive, cum ar fi excursii scurte în locuri plăcute, le poate ajuta să asocieze aceste ieșiri cu distracția și nu cu frica. Practicarea examinărilor la domiciliu poate, de asemenea, să facă animalele de companie mai confortabile cu manipulările.

Luați cu voi jucării sau gustări care să le distragă atenția. Jucăriile care distribuie mâncare, precum Kongs sau lickimats, pot menține animalele de companie ocupate în timp ce primesc îngrijiri. În plus, spray-urile calmante, precum Adaptil pentru câini și Feliway pentru pisici, pot ajuta la reducerea anxietății.

O comunicare deschisă cu personalul veterinar este esențială pentru a asigura o experiență cât mai puțin stresantă. Informarea clinicii sau cabinetului cu privire la temerile specifice ale unui animal de companie poate duce la adaptări care reduc stresul, cum ar fi minimizarea expunerii la alte animale în zona de așteptare. În cazul animalelor de companie deosebit de anxioase, ar putea fi benefică și discutarea cu medicul veterinar a posibilei utilizări a medicamentelor împotriva anxietății.

Sursa foto: Andrea De Martin | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *