Povestea lui Mosako, un câine din Japonia de care au grijă de la distanță echipaje ale companiei aeriene Air NZ din Noua Zeelandă

mosako, caine, japonia, air nz, echipaj, akita Sursa foto: Michelle Little

Din 2016, un câine Akita pe nume Mosako din Japonia a primit mâncare și sprijin de la distanță din partea membrilor unor echipaje ale Air New Zealand, transmite publicația NZ Herald.

Acum, în timp ce Mosako își petrece ultimele zile, la bătrânețe, pe un pat gonflabil uitându-se la televizor, stewardesa Michelle Little reflectă la ceea ce i-a învățat pe prietenii ei despre viață.

„Am avut parte de agitație cu ea, de suișuri și coborâșuri, iar Mo ne-a învățat să trecem peste asta și că mâine este o altă zi”, a declarat ea.

În urmă cu opt ani, când doi membri ai echipajului Air NZ au întâlnit-o pentru prima dată pe Mosako, aceasta era înlănțuită și părea „puțin pierdută și puțin singură” într-un mall de lângă Aeroportul Narita, a spus Little.

Deși arată ca „un ursuleț de pluș uriaș”, Mosako era legată cu lanțuri pentru a păzi o afacere locală cu piese auto și părea să nu fi avut prea mult contact cu oamenii.

Deși respectau faptul că era câinele altcuiva, Little a spus că, în timp, aceștia au devenit treptat îngrijitorii ei, oferindu-i aproape tot ceea ce credeau că i-ar fi fost de folos.

În prezent, Masako nu mai poate merge și este aproape oarbă, iar în ultimele ei zile este îngrijită de două femei japoneze într-o casă veche „frumoasă”, pe care echipajul Air NZ o numește „ospiciu pentru câini”.

În ultimele trei săptămâni, toți cei care au avut grijă de Mosako au putut să își ia personal rămas bun de la ea, a declarat Little.

„Am fost curajoși și am primit acest curaj de la ea. Știa că suntem acolo. Ochii i s-au ridicat și coada ei mică a început să se miște. Am vorbit despre vremurile noastre și despre toate amintirile pe care le va lăsa pentru noi”, a adăugat ea.

„I-am spus doar că este în regulă să plece când este pregătită. Ca să fiu sinceră, nu cred că este pregătită. Se bucură de această îngrijire și i-a luat atât de mult timp să nu aibă nici zgardă, nici lanț. Dar trebuie să plecăm acum, știind că e bine, că e înăuntru, că e la răcoare, că e iubită, că e mângâiată și că se uită la televizor stând pe un pat gonflabil”, a mai spus Little.

Sursa foto: Michelle Little

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *