Campanie gratuită de sterilizare a câinilor în comuna Ipotești din Suceava. Organizatorii speră să intervină la 300 de animale

sterilizare, suceava, ipotesti, prodog suceava, caini Sursa foto: Timpatimpa1 | Dreamstime.com

Asociația Prodog Suceava organizează, între 17 și 25 septembrie, o nouă campanie de sterilizare gratuită pentru câinii cu și fără stăpân din localitățile Ipotești, Lisaura și Tișăuți, transmite Monitorul de Suceava.

Acțiunea este realizată în colaborare cu Primăria Ipotești, Asociația Nomad Vet București și sprijinită financiar de două asociații germane de protecție a animalelor: Trapo-Stop-Sinning și Freunde der Tiere.

Campania se concentrează pe câinii comunitari îngrijiți de persoane cu venituri reduse. Adina Gafencu, reprezentanta Prodog Suceava, face apel la posesorii de câini de rasă să ofere prioritate celor care nu-și pot permite costurile sterilizării la cabinetele veterinare.

Intervențiile vor fi efectuate într-un cabinet veterinar mobil, amplasat la sala de sport din Ipotești, de către echipa medicului Cornel Stoenescu. Programările se pot face pe pagina de Facebook a Asociației Prodog Suceava sau la numărul de telefon dedicat (0729 715457), prioritate având locuitorii din Ipotești.

Adina Gafencu a menționat că, spre deosebire de campaniile anterioare, această ediție vizează doar câinii, cu un obiectiv de 300 de sterilizări. Sterilizarea este gratuită, însă proprietarii trebuie să plătească cipul de identificare obligatoriu, care costă aproximativ 30 de lei.

„La primele două campanii organizate de noi, tot la Ipotești, în septembrie 2023 și martie 2024, am reușit să sterilizăm peste 600 de câini și pisici. Acum ne-am propus să sterilizăm 300 de câini”, a spus reprezentanta Prodog Suceava.

Citește și Un câine salvat după ce a fost lovit de o mașină la Târgu Jiu / La cabinetul medical personalul a constatat că animalul avea și babesioză

Sursa foto: Timpatimpa1 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *