O companie japoneză a adoptat 10 pisici pentru a ridica moralul angajaților. Acestea au diferite funcții

pisica pe un birou Sursa foto: Pexels / Dmitriy Steinke

Compania japoneză Qnote a transformat pisicile în parte integrantă a echipei sale, găzduind 10 feline în birourile sale și oferind angajaților un mediu de lucru neobișnuit și relaxant, relatează TVR Info.

Totul a început în 2004, când compania a adoptat prima pisică, Futaba, de la un restaurant cu sushi. De atunci, familia de feline s-a extins, iar acum Qnote se mândrește cu pisici care locuiesc permanent în birou, având diverse „roluri”, cum ar fi „funcționar șef” sau „manager”.

Când compania s-a mutat într-o clădire mai mare, cu patru etaje, în 2020, a adaptat două etaje special pentru pisici, dotându-le cu 12 litiere și etajere dedicate, precum și pereți care rezistă la zgârieturi. Pisicile au devenit nu doar o sursă de bucurie pentru cei 32 de angajați, ci și un instrument de atragere și retenție a personalului, contribuind la reducerea numărului de demisii.

Qnote, specializată în proiectare web și aplicații, își construiește cultura organizațională în jurul dragostei pentru pisici, aceasta fiind chiar o cerință la angajare.

Pisica Futaba, în vârstă de 20 de ani, este „pisica de scaun” și angajata cu cel mai înalt rang din companie. Șase dintre felinele actuale sunt urmașele sale.

Șeful Qnote, Nobuyuki Tsuruta, a declarat că pisicile îi ajută pe angajați să se relaxeze și să socializeze mai bine, iar micile întreruperi pe care le provoacă sunt văzute pozitiv. Angajații tratează pisicile ca pe membri ai familiei, iar comunitatea online aplaudă această abordare.

Sursa foto: Pexels / Dmitriy Steinke

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *