Are nevoie câinele meu de haine în sezonul rece? Decizia depinde de mai mulți factori

caine imbracat cu haine Sursa foto: Pexels / Albina White

Pe măsură ce temperaturile scad, vă puteți întreba dacă câinele dumneavoastră are nevoie de protecție suplimentară împotriva frigului. Potrivit American Kennel Club (AKC), chiar și câinii cu blană groasă pot suferi de hipotermie sau degerături atunci când sunt expuși la temperaturi scăzute, transmite site-ul producătorului de alimente pentru animale de companie Hill’s. Dacă temperatura scade la 4,4°C sau mai puțin, este recomandat să vă îmbrăcați câinele în haine de iarnă.

Melissa Pezzuto, de la Best Friends Animal Society, notează că dacă câinele dumneavoastră tremură, își ridică labele pentru a evita frigul sau se ascunde sub pături, acesta ar putea avea nevoie de straturi suplimentare de îmbrăcăminte. Factori precum rasa, mărimea, vârsta și starea de sănătate sunt factori care determină dacă un câine necesită îmbrăcăminte suplimentară.

Rasele mari, cu blană groasă, precum Siberian Husky și Alaskan Malamute, sunt izolate în mod natural, în timp ce câinii mici, cu părul scurt, precum Chihuahua și Bulldogul francez, au nevoie de mai multă protecție.

Un Husky nu are nevoie în mod normal de protecție suplimentară împotriva frigului. (Sursa foto: Pexels / Joey Marrone)

Câinii cu corpuri slabe, precum ogarii, și cei cu blana tunsă, precum pudelii, pot beneficia, de asemenea, de pe urma jachetelor de iarnă. Câinii mai în vârstă, indiferent de rasă, tind să aibă o termoreglare redusă, ceea ce îi face mai sensibili la frig și să aibă nevoie de căldură suplimentară.

Atunci când alegeți echipamentul de iarnă, asigurați-vă că îmbrăcămintea se potrivește bine pentru a capta căldura, dar nu este prea strânsă pentru a restricționa mișcarea. În plus, nu uitați de labele câinelui. Protejați-le de suprafețele reci și de substanțele nocive, precum sarea de pe șosele, folosind ghetuțe cu tracțiune bună.

Dacă nu sunteți sigur, consultați medicul veterinar pentru a stabili protecția potrivită pentru câinele dvs. în timpul plimbărilor de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *