Un comentator de la USA Today „îi acuză” pe Elon Musk și JD Vance că i-au mâncat pisica și câinele: „Aș dori să fac o declarație publică susținută de o cantitate egală de dovezi”

elon musk la o conferinta Sursa foto: Flickr / TED Conference

Un comentator de la publicația USA Today „îi acuză” pe miliardarul Elon Musk și pe senatorul republican JD Vance că i-au mâncat pisica și câinele.

„Având în vedere agitația provocată de afirmațiile nefondate, complet false și profund rasiste ale candidatului republican la președinție Donald Trump, conform cărora imigranții haitieni mănâncă animalele de companie ale oamenilor dintr-un oraș din Ohio, aș dori să fac o declarație publică susținută de o cantitate egală de dovezi”, scrie Rex Huppke.

„Nu cu mult timp în urmă, miliardarul Elon Musk mi-a mâncat pisica, domnul Smushyface. Câteva zile mai târziu, contracandidatul lui Donald Trump, senatorul JD Vance din Ohio, mi-a furat câinele, Zoe, pe care apoi l-a fript la grătar și l-a mâncat. Am păstrat tăcerea în legătură cu aceste incidente de teamă că alți tipi din domeniul tehnologiei precum Musk și Vance ar putea veni după hamsterul meu, Dennis. Dar, după multe gânduri și rugăciuni, am decis să onorez amintirile lui Zoe și ale domnului Smushyface făcând cunoscut lumii ceea ce eu consider a fi adevărul”, a continuat comentatorul.

Huppke scrie apoi că Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA, a declarat, în timpul unei dezbateri televizate, că imigranți din orașul Springfield, Ohio, mănâncă pisici și câini. Musk a promovat această informație, iar Vance a susținut-o înaintea lui Trump. Sursa dezinformării pare a fi o postare virală a unui grup local de pe Facebook care susținea că o persoană care își pierduse pisica a găsit-o „atârnând de o creangă în casa unui vecin haitian, fiind tăiată pentru a fi mâncată”.

Un purtător de cuvânt al orașului Springfield a dezmințit aceste acuzații, declarând că nu au existat rapoarte credibile care să indice că animalele de companie ar fi fost rănite sau abuzate de comunitatea de imigranți.

Din cauza afirmațiilor făcute de republicani situația a devenit tensionată în orașul din Ohio. Ieri au fost alerte cu bombă la mai multe clădiri.

Sursa foto: Flickr / TED Conference

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *