Teodora Stoica vorbește despre boala lui „Roată”, câinele său. Mesaj pentru internauți: „Îi puteți prelungi viața cu 30%”

teodora stoica si cainele ei roata Sursa foto: Instagram / teodorastoica

Teodora Stoica, fiica managerului general al echipei de fotbal FCSB, Mihai Stoica, a transmis pe pagina sa de socializare un mesaj emoționant. Aceasta s-a filmat alături de „Roată” (câinele ei) și a explicat internauților cum a depistat că patrupedul are boală renală cronică și cât de importantă este prevenția. Teodora se implică activ în protejarea și adopția animalelor, iar de Roată este nedespărțită.

„Împărtășesc asta cu voi ca să nu treceți prin momente de genul. Viața nu e numai roz. Roată este cel mai important din viața mea, îl iubesc tare mult. Este el, ulterior eu și restul lumii. Acum 3 ani a început să facă crize asemănătoare cu cele de epilepsie, să cadă din picioare și să tremure. Nu m-am speriat niciodată în viața mea, ca atunci. Nu știam niciun veterinar să-mi spună concret ceva. Ba a avut o problemă la picior, ba la coloană, după la bilă. Până când, Dumnezeu mi l-a pus în cale pe domnul doctor Vițălaru, de la Patrupet. I-a făcut analizele, în urma cărora a reieșit că are boală renală cronică. Au făcut minuni oamenii de acolo, i-au dat un tratament, iar parametrii au început să scadă, acum este bine. Vă încurajez să nu așteptați până apar simptome. Duceți-vă, achiziționați pachetul de prevenție și faceți-i analizele, să vedeți dacă are sau nu probleme la rinichi. Îi puteți prelungi viața cu 30 %”, a scris pe pagina sa de Instagram Teodora Stoica, în vârstă de 29 de ani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teodora Stoica (@teodorastoica)

Teodora a transmis acest mesaj de conștientizare pentru toți oamenii care își iubesc animalele de companie. Ea le-a oferit un cod de reducere online, pentru achiziționarea pachetului de prevenție.

„În afara faptului că analizele lui Roată sunt bune, nu a mai făcut criză de atunci. E mult mai activ, mai vesel. Implicit și eu”, a adăugat ea.

Citește și: La vârsta de 1 an, pisoiul meu a fost diagnosticat cu insuficiență renală și i s-au dat 3-4 ani de viață, maxim. Acum Pisoc are 12 ani / Iată cum l-am îngrijit

Vechea zicală, „un gram de prevenire merită o jumătate de kilogram de vindecare” este cu siguranță adevărată atunci când vine vorba de sănătatea animalelor de companie. Costul prevenirii este adesea o fracțiune din costul tratării unei boli sau probleme odată ce aceasta a devenit mai avansată, iar diagnosticarea precoce și tratamentul problemelor sau bolilor în curs de dezvoltare pot crește probabilitatea de rezultate de succes. În funcție de stadiul bolii, pot varia prețurile de la oră la oră sau de la zi la zi, astfel prima evaluare poate ajunge la 1.500 lei.

Prima evaluare:

  • Consult nefrologic – 400 lei
  • Tensiune arteriala – 120 lei
  • Analize sânge biochimice si hematologice – 450 lei
  • Recoltare analize – 60 lei
  • Ecografie de specialitate – 250 de lei (ecografie abdominală, cu focus pe partea renală, pentru o evaluare morfologică a rinichilor).
  • Analiză urină – 150 lei
  • Cistocenteza – 120 lei

„Prevenția este foarte importantă. Animalele nu pot vorbi, nu ne spun când ceva le afectează starea și ascund mereu faza compensată a bolilor. Atunci când stăpânii văd semnele, poate fi prea târziu. La 30-35% din ei diagnosticăm patologii care nu au nici un simptom, aici putem interveni la timp. Astfel, putem detecta o boală renală, hepatică sau cardiacă, chiar până la tumori în stadii incipiente”, a transmis pentru Pets&Cats, medicul veterinar de la Spitalul Veterinar Pet Stuff,  Alexandru Buzdea.

Puteți adopta și dvs. oricând, gratis, dacă vreți să salvați un suflet nevinovat, accesați Ilfov adoptă

Sursa foto: Instagram / teodorastoica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *