Unul dintre câinii promovați spre adopție de piloții de la BIAS și-a găsit familia. Happy, luat acasă de o jurnalistă

cainele happy de la bias a fost adoptat

Unul din câinii promovați spre adopție de piloții de la BIAS, spectacolul aviatic de pe aeroportul Otopeni, și-a găsit familie. Happy a fost luat acasă de o jurnalistă care a filmat la conferința de deschidere a evenimentului. „S-a uitat într-un mod atât de dulce și de galeș, încât primul sentiment și gând a fost: trebuie sa îl iau acasă”, povestește ea.

Happy are doi ani și a fost salvat de pe stradă de Protecția Animalelor Ilfov.

Acum aproape două luni, cineva ne-a sesizat că în Dobroești, în spatele unor blocuri sunt căței. Se ascundea sub o mașină, era slab, neîngrijit și cu blana murdară. L-am dus la un cabinet medical, unde a fost spălat, tuns, deparazitat și sterilizat, apoi l-am promovat pentru adopție”, povestește Cătălin Nedelcu.

Happy a fost unul din cei șase căței care și-au căutat familii la BIAS, la sfârșitul lunii august. Piloții au apărut în conferința de deschidere a evenimentului ținând animalele în brațe.

Sursa foto: arhiva personală

Cum a apărut în public, Happy a și făcut o cucerire: o jurnalistă s-a îndrăgostit iremediabil de el. „Când m-am apropiat, i-am observat timiditatea. După două minute, dacă luam mâna de pe el și nu-l mai mângâiam, îmi făcea semn cu lăbuța. Atunci, pe moment, am realizat că are nevoie de foarte multă afecțiune și efectiv nu am putut să plec liniștită știind că nu va ajunge la mine. Am sunat imediat după eveniment și am anunțat că îmi doresc să-l adopt”, a precizat stăpâna câinelui.

Zilele trecute, Happy a plecat în noua lui casă, unde locul preferat este canapeaua. Tânăra care l-a adoptat spune că este „un cățel deosebit, liniștit și extrem de recunoscător. La prima plimbare prin cartier se ducea la toți oamenii de pe stradă, să îl mângâie. După doar două zile, e vedeta străzii și și-a făcut și un prieten- cățelul unui vecin”.

Sursa foto: Pets&Cats

Pentru Happy, BIAS a însemnat un nou început. Anul trecut, tot la spectacolul aviatic, unui alt patruped i s-a schimbat viața. Unul dintre aviatori a luat acasă, în SUA, câinele pe care l-a ținut în brațe la conferința de deschidere a evenimentului.

Sursa foto: Pets&Cats

Alți aproape 400 de câini își așteaptă oamenii lor, în adăposturile publice din Buftea și Brănești. În capitală, alți aproape 1.800 sunt promovați spre adopție de ASPA. Animalele pot fi văzute pe platformele online Ilfov adoptă și Catalog ASPA.

Adopția este gratuită. Cine vrea un câine din adăpost, trebuie să facă dovada venitului și a spațiului de locuit și să semneze un contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *