Pisicilor nu le face bine laptele, în ciuda preconcepției generale că ele îl adoră. Oamenii de știință susțin că majoritatea felinelor au intoleranță la lactoză

o pisica mananca lapte dintr-un castron

Faptul că felinele adoră laptele sau smântâna este o preconcepție foarte răspândită, dar cât se poate de falsă, susțin oamenii de știință. De fapt, laptele le poate provoca foarte mult rău. Și în mod special, laptele de vacă, potrivit PetMD. Pe lângă intoleranța la lactoză, laptele de vacă conține foarte multă grăsime și multe feline, poate chiar majoritatea lor, sunt predispuse la obezitate.

Pisicile, la maturitate, nu au enzimele necesare pentru a procesa lactoza, astfel că pot avea de-a face cu mari tulburări digestive. Doar puii de pisică pot primi lapte în primele săptămâni de viață dar, și în acest caz, este de preferat laptele matern sau, în lipsa acestuia, un înlocuitor de lapte matern pe care îl poți achiziționa din magazinele cu hrană pentru animale.

Atunci când pisicile consumă lapte, acesta provoacă tulburări gastro-intestinale care pot duce la:

  • Vărsături
  • Diaree
  • Flatulență
  • Durere abdominală

Totuși, dacă pisica ta iubește laptele și nu are intoleranță la lactoză, o lingură de lapte o dată sau de două ori pe săptămână nu-i va face, probabil, niciun rău major.

Iaurtul simplu este singurul lactat cât de cât recomandat pisicilor, dar și acesta în cantități foarte mici. Două linguri de iaurt amestecat cu ou fiert sau câteva bucățele de carne fiartă pot constitui o masă specială o dată pe săptămână.

Sursa foto: Christophe D. | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *