Noua vedetă pe rețele: hipopotamul pigmeu de la zoo din Thailanda

Hipo Thailanda Instagram/khamoo.andthegang
„Mi-am stabilit un obiectiv să o fac celebră”: puiul de hipopotam pigmeu care a devenit un gigant online
Moo-Deng de la Khao Kheow Open Zoo din Thailanda a strâns o armată de fani datorită faimei sale virale pe TikTok, Facebook și Instagram, scrie The Guardian.Un hipopotam pigmeu în vârstă de două luni a devenit o senzație pe internet în toată Thailanda și nu numai, după ce filmările au devenit virale online în care se clătina în jurul incintei, ciugulindu-și îngrijitorul grădinii și fiind stropită cu apă.

Moo-Deng a cucerit inimile din Asia. Fanii au făcut prăjituri în imaginea ei și operele de artă care arată obrajii ei trandafiri și ochii strălucitori. Un lanț de produse cosmetice chiar a sărit pe tendință, spunând utilizatorilor rețelelor de socializare să „purtați fardul de obraz ca un pui de hipopotam” în postări care promovează produse în tonuri de roz și piersici. Ca o reflectare a influenței sale globale în creștere, site-ul revistei Time a numit-o „icoană” și „legendă”, spunând „Ea este momentul”.

Faima ei provine dintr-un cont TikTok cu 2,5 milioane de urmăritori dedicati hipopotamilor și altor specii de la Khao Kheow Open Zoo din Chonburi, Thailanda. Sute de mii de oameni urmăresc și conturi care își documentează viața de zi cu zi pe Facebook și Instagram.

Atthapon Nundee, 31 de ani, un îngrijitor al grădinii zoologice la Khao Kheow Open Zoo, a declarat că a început să posteze clipuri cu animale pe rețelele de socializare în timpul pandemiei, când a descoperit că are mai mult timp liber pe mâini. Moo-Deng, al cărui nume înseamnă „carne de porc bouncy”, și numele unui fel de mâncare thailandez, a atras de departe cea mai mare atenție.

„În momentul în care am văzut-o pe Moo-Deng născută, mi-am propus să o fac celebră, dar nu mă așteptam să se răspândească în străinătate. Am crezut că poate fi faimoasă în Thailanda, dar nu la nivel internațional”, a spus el.

Popularitatea ei a creat o creștere a vizitatorilor grădinii zoologice, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la bunăstarea ei. Turiștii au fost acuzați că au aruncat cu apă și scoici în Moo Deng pentru a o trezi, se pare că au vrut să facă fotografii.

Autoritățile grădinii zoologice i-au condamnat pe cei care au încercat să-l deranjeze pe Moo-Deng. Atthapon a spus că a fost instalată o cameră video și un ofițer este prezent pentru a veghea asupra ei.

„De cele mai multe ori doarme”, a spus Atthapon, care a adăugat că comportamentul ei este similar cu cel al unui copil uman, cu izbucniri jucăușe și multă odihnă. „Ea are doar lapte de la mama, nu mănâncă nimic altceva în afară de lapte.” La două luni, ea cântărește deja peste 20 kg și este posibil să înceapă să mănânce iarbă luna viitoare.

 

 

Instagram/khamoo.andthegang

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *