Atenție la ce purtați când vă plimbați câinele/ Numărul accidentărilor în timpul plimbărilor, în continuă creștere

Plimbarea cainelui Foto: Ljupco | Dreamstime.com

În ultimii 20 de ani, accidentările la plimbarea câinilor au crescut în rândul adulților și copiilor din SUA, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Johns Hopkins. Fracturile, entorsele și traumatismele craniene sunt printre cele mai frecvente, scrie Associated Press.

Din 2001 până în 2020, numărul estimat de adulți consultați la departamentele de urgență pentru leziuni provocate de plimbarea câinilor a crescut semnificativ, de la 7.300 la 32.300 pe an, a declarat cercetătorul principal Ridge Maxson pentru The Associated Press. Majoritatea pacienților au fost femei (75%). În total, adulții cu vârste cuprinse între 40 și 64 de ani au reprezentat 47%.

Și acestea sunt doar vizite la camera de urgență. „Știm că un număr semnificativ de oameni ar putea solicita tratament la clinicile de îngrijire primară, de specialitate sau de urgență pentru rănile lor”, a spus Maxson.

Deținerea de câini a devenit din ce în ce mai comună, a remarcat el, aproximativ jumătate din gospodăriile din SUA având cel puțin un câine. Pandemia a contribuit la creștere.

Cum să te protejezi
A rămâne în siguranță atunci când plimbați un câine în lesă necesită diligență, concentrare și, pe vreme nefavorabilă, precauții suplimentare. Multitasking-ul poate fi periculos. Pune telefonul deoparte.

„Nu vă puteți permite să vă relaxați atunci când plimbați un câine puternic. Trebuie să fii atent”, a spus Noel Holston, un proprietar de câine din Atena, Georgia.

La începutul anilor 2000, Holston își plimba pittbull-ul de 29,4 kilograme într-un parc din apropierea casei, când o gâscă a zbătut și a zguduit. Câinele a sărit pe un terasament, smucindu-l pe Holston, acum în vârstă de 76 de ani, de pe trotuar.

„Dezechilibrat și luptându-mă să mă mențin pe picioare, am pășit într-o gaură și am auzit glezna stângă pocnind. Durerea era atât de intensă. Aproape că am leșinat”, a spus el.

Pantofii, lesele potrivite și multe altele
În plus față de lumini și reflectoare, există și alte echipamente care pot minimiza riscurile de plimbare a câinilor:

Purtați încălțăminte adecvată, cu tălpi potrivite pentru zăpadă și gheață.

Maxson sugerează utilizarea unei lese neretractabile de 1,8 până la 2,4 metri. „Lesele mai lungi sunt mai probabil să se încurce în jurul picioarelor tale și să provoace căderi. Uneori, lesele retractabile pot face cainele mai greu de controlat.”

Foto: Ljupco | Dreamstime.com

Foto: Ljupco | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *