Adopția unei pisici oarbe. Este greu de întreținut o astfel de felină? Iată ce spun cei care au astfel de pisici

o pisica oarba doarme

Cineva a întrebat recent, în comunitatea blindcats de pe platforma Reddit, cum este să adopți o pisică oarbă. Persoana care a făcut postarea nu știa exact ce presupune îngrijirea unui astfel de animal. Mai mulți proprietari de feline nevăzătoare au răspuns. Redăm o parte dintre răspunsuri:

„Veți fi surprinși de faptul că orbirea nu va interfera cu viața ei aproape deloc. Este uimitor să vezi cum s-au adaptat pentru a-și trăi viața cât mai bine, în ciuda orbirii. Chiar astăzi îl priveam pe al meu urmărind o muscă cu mare succes.

Un sfat comun și bun este să nu vă rearanjați mobila drastic odată ce ea cunoaște aspectul casei. Cu toate acestea, am reușit să mutăm un singur obiect de mobilier fără să ne stresăm pisicuța, deci depinde de pisică, desigur. Star, a noastră, este uimitor de curajoasă și curioasă.

Star folosește două tipuri diferite de litiere, fără probleme cu niciuna. Una este închisă, cu o clapetă prin care trebuie să treacă, iar cealaltă este o cutie deschisă. Sunt convinsă că va învăța să folosească orice cutie, dar poate cel mai bine ar fi să luați una similară cu cea pe care o avea la locul de adopție.

I-aș recomanda o fântână cu apă, astfel încât să audă apa și să-și amintească să bea. Jucăriile care fac zgomot sunt cele mai bune, deși Star lovește și mingi silențioase dacă le întâlnește.” – Boring-Patient-1802

„Pisica mea oarbă și șubredă poate folosi arborii pentru pisici, deși, în general, nu merge la platformele care necesită sărituri. Luați un copac mai scund și mai lat, dacă aveți spațiu, și optați pentru multe rampe. De asemenea, a mea are tendința de a evita deschiderile mai înguste, astfel încât un copac destinat pisicilor mai mari ar putea fi bun, sau doar unul fără deschideri mici. Cred că se bazează mai mult pe mustăți pentru a ști dacă ar trebui să încerce să treacă și, prin urmare, nu va trece chiar dacă nu este foarte strâmt, dar îi atinge mustățile.” – demon_fae

„Eu am doi. Unul are aproape 16 ani, iar celălalt 1 an. Îi am pe amândoi de când erau pisoi. Se descurcă extrem de bine. Nu au nicio problemă să folosească litiera, să sară în jur, să se cațere pe copaci pentru pisici etc.

Pentru jucării, le iau pe cele cu sunet (cum ar fi șoarecii care fac un sunet chh chh atunci când sunt scuturați) sau care au iarbă pisicii în ele.

Un lucru pe care l-am observat la amândouă pisicile mele este că le place să mestece lucruri. Știu că unele pisici fac asta, dar mi se pare interesant că ambele mele pisici oarbe fac asta. Mă întreb dacă explorează mai mult cu gura pentru a compensa lipsa vederii. Cea mai tânără mușcă un pic oamenii (nu rupe pielea și nu într-un mod agresiv, dar cu siguranță mă va mirosi și va mușca la întâmplare fără niciun motiv), în timp ce cea mai în vârstă îi place să muște țesături, cutii, pungi și papuci din spumă.

Dacă adoptați, evitați mirosurile puternice și sunetele puternice în casă, mai ales la început, cât timp învață să se adapteze. Limitați mișcarea mobilierului până când învață aspectul casei. Mult noroc! Nu veți regreta!” – Sponsorspew

„Bucurați-vă de ea. Am două și sunt cele mai bune lucruri care mi s-au întâmplat. Subscriu la cele de mai sus; luați-o ușor cu mobila la început, iar în rest, sunt la fel ca orice altă pisică.” – Zestyclose_Dot_3932

Sursa foto: Anna Krivitskaia | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *