Cele mai bune filme cu animale de companie care rulează acum în cinematografe. Actorul Jean Reno, la filmări alături de prietenul său necuvântător: ,,Jean, pinguinul este mai important decât tine în acest film”

IMG_0419 Jean Reno și Adriana Barraza în My Penguin Friend Fotografie: c/o Roadside Attractions

Fie că sunteți în căutarea unui film care să mulțumească pe toată lumea sau mai degrabă un film animat care să încapsuleze curajul animalelor de companie, filmele axate pe pisici, șoricei, iată și despre pinguini, de pe această listă au toate ceva de oferit despre viață. Și chiar mai bine le puteți viziona pe marele ecran, în cinematografe.

1. „DinDim, prietenul meu pinguin”,  rulează acum la Cinemax, din București Veranda.

Inspirat dintr-o poveste reală, filmul prezintă aventura încântătoare a unui pinguin pierdut, care transformă viața unui pescar cu inima frântă. Cei doi se împrietenesc în ciuda tuturor barierelor și formează o legătură puternică, pe care nici măcar imensul ocean nu o mai poate rupe.

Sursa foto: Roadside Attractions

Filmul „DinDim, prietenul meu pinguin” are două personaje principale – unul interpretat de o vedetă de la Hollywood (Jean Reno) și celălalt de un nou venit – dar nu a existat nicio îndoială pe platourile de filmare despre cine ar trebui să fie cel mai răsfățat.

„Trebuia să-i spun lui Jean Reno, o legendă a cinematografiei, «Jean, pinguinul este mai important decât tine în acest film»… a fost incredibil de respectuos și înțeles”, a declarat, pentru publicația The Guardian’, regizorul David Schurmann.

David Schurmann pe platoul filmului My Penguin Friend. (Sursa foto: Roadside Attractions)

Cea mai cunoscută voce din România, Irina Margareta Nistor ne recomandă să urmărim filme bune, care sa ne transmită emoții și care pot să ne ofere o experiență de neuitat, evident în cinema.

Irina Margareta Nistor, critic de film. (Sursa foto: arhiva personală)

„E un film adorabil, în care se face distincția clară între animăluțele de companie, ca doamnele de altădată de la Curțile Regale, și prietenia celor care, teoretic, aparțin lumii celor care nu cuvântă. Practic și ele ne grăiesc, ne însoțesc, și pot deveni ca niște copii, pentru cei care n-au, sau nu mai au, ca în fantasticul scenariu cu Jean Reno, inspirat de o poveste adevărată, tandră și plină de substanță: DinDim pinguinul cu memorie afectivă!”, a declarat, pentru Pets&Cats, Irina Margareta Nistor, critic de film, producător de emisiuni TV și radio, organizator al festivalului de Psihanaliză și Film Ecranul și Divanul.

 2. „10 vieți norocoase”

Sursa foto: Cinema City

Beckett este un motan adorabil și extrem de răsfățat care nu știe să aprecieze lucrurile bune din viață sa. Stăpâna lui este Rose, o tânără cercetătoare hotărâtă să salveze albinele de la extincție, l-a găsit și salvat pe pisoi de la un adăpost pentru animale încă de când era puiuț și de atunci au fost mereu doar ei doi. Însă totul e pe cale să se schimbe radical după ce Beckett își pierde și cea de-a noua viață. „10 vieți norocoase” este povestea unui personaj pe cât de pufos pe atât de egoist care învață ce înseamnă altruismul și eroismul atunci când iubești. Uneori e nevoie să încerci mai multe drumuri diferite până ajungi la destinul și cea mai bună versiune a ta!’

 3. „Arca lui Noe: Aventuri șoricești”

Sursa foto: Cinema City

„Animația urmărește doi șoricei, pe Vini, un poet carismatic, dar foarte timid, și pe Tito, un chitarist talentat și fermecător. Când vin ploile, doar un mascul și o femelă din fiecare specie au voie să urce pe Arca lui Noe. Cu ajutorul unui gândac ingenios și al norocului, Vini și Tito se strecoară pe Arcă și, împreună, evită o confruntare între carnivorele de pe corăbii și consumatorii de plante.”

 4. „Sirocco și regatul vânturilor”

Sursa foto: Cinema City

„Povestea a două surori îndrăznețe, Juliette și Carmen, care descoperă un pasaj către universul cărții lor preferate, «Regatul vânturilor», unde vor fi blocate și transformate.”

Așadar, luați-vă bilete și mergeți la cinema pentru a vă întâlni cu prietenii necuvântători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *