O companie și o organizație vor să combată epidemia de obezitate din rândul animalelor de companie din SUA / Mulți proprietari nu au grijă la dieta de după sterilizare

pisica obeza in bratele stapanului

Virbac, o companie globală de sănătate animală, a încheiat un parteneriat cu Association for Pet Obesity Prevention (APOP) pentru a aborda problema în creștere a obezității animalelor de companie în Statele Unite, transmite Pet Food Processing. Colaborarea urmărește să abordeze cauzele profunde ale obezității la animalele de companie și să promoveze un viitor mai sănătos pentru animalele de companie la nivel național.

Conform sondajului APOP din 2023, 59% dintre câinii și 61% dintre pisicile din SUA sunt clasificați ca fiind supraponderali sau obezi. În ciuda acestor statistici îngrijorătoare, doar 17% dintre proprietarii de câini și 28% dintre proprietarii de pisici recunosc problemele de greutate ale animalelor lor de companie.

Deși un număr semnificativ de proprietari de animale de companie au încercat să își ajute animalele să slăbească, 63% dintre stăpânii de câini și 45% dintre stăpânii de pisici au utilizat alimente terapeutice sau prescrise pentru pierderea în greutate.

Un factor-cheie care contribuie la obezitatea animalelor de companie este reprezentat de modificările hormonale și metabolice care apar după sterilizare sau castrare. Aceste proceduri pot duce la o scădere cu 30% a ratei metabolice bazale și la o creștere cu 60% a apetitului. Mulți proprietari de animale de companie nu sunt conștienți de aceste schimbări și continuă să își hrănească animalele cu aceeași dietă și aceleași porții, ceea ce duce la creșterea în greutate. Potrivit Pet Nutrition Alliance, câinii sunt de două ori mai predispuși și pisicile sunt de 3,4 ori mai predispuse să devină obeze în urma acestor intervenții chirurgicale.

Ca răspuns, Virbac și APOP intenționează să dezvolte resurse și instrumente educaționale pentru proprietarii de animale și medicii veterinari. Aceste materiale vor sublinia importanța unei alimentații adaptate pentru menținerea sănătății metabolice după sterilizare sau castrare. Ambele organizații consideră că educația timpurie este esențială în prevenirea supraponderalității animalelor de companie.

„Suntem încântați să primim Virbac, deoarece ne va spori capacitatea de a aborda obezitatea animalelor de companie prin soluții inovatoare de nutriție și de a oferi medicilor veterinari intervenții dietetice, instrumente și sprijin”, a declarat Ernie Ward, președinte și fondator al APOP.

Virbac aduce peste 50 de ani de experiență în domeniul sănătății animalelor și mai mult de trei decenii în dezvoltarea de alimente funcționale pentru animale de companie și formule terapeutice.

„Colaborarea noastră cu APOP subliniază angajamentul Virbac de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea animalelor de companie prin intervenții țintite”, a declarat Fabrice Payot, vicepreședinte pentru noi afaceri la Virbac. „Prin adaptarea dietelor pentru a fi mai bogate în proteine și mai sărace în carbohidrați, putem face o diferență. De asemenea, suntem pasionați de educarea proprietarilor de animale de companie, astfel încât aceștia să poată lua decizii în cunoștință de cauză”, a adăugat el.

Sursa foto: Elizaveta Galitskaya | Dreamstime.com

Citește și: Prea grasă pentru a merge: Pisică de 17 kg salvată dintr-un spital rusesc, pusă la dietă și exerciții fizice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *