Primarul republican din Springfield și-ar dori ca Trump să nu vină în orașul său. Fostul președinte a acuzat imigranții haitieni din oraș că mănâncă animale de companie

fostul presedinte american trump tine un discurs Sursa foto: Flickr

Pe fondul amenințărilor cu bombă la adresa școlilor locale și a altor clădiri ale orașului, care îi fac pe locuitori să se teamă, primarul din Springfield, Ohio, spune că ar prefera ca Donald Trump să nu viziteze orașul după comentariile sale incendiare despre imigranții care mănâncă animale de companie, relatează The Daily Beast.

„Ar fi o presiune extremă asupra resurselor noastre”, a declarat marți primarul Rob Rue, un republican, citat de NBC News.

„Așa că mi-ar conveni dacă ar decide să nu facă această vizită”, a adăugat el.

Comentariile sincere ale lui Rue vin în urma afirmațiilor repetate ale fostului președinte și ale partenerului său de cursă electorală, JD Vance, potrivit cărora haitienii răpesc și „mănâncă câinii” și pisicile locuitorilor locali.

NBC News a raportat, de asemenea, că există planuri ca Trump să viziteze Springfield „în curând”, ceea ce l-a determinat pe primar să își exprime nemulțumirea.

Autoritățile din Springfield au denunțat afirmațiile bizare ale lui Trump ca fiind false. Comentariile sale au dus la amenințări cu bombă – care până acum s-au dovedit a fi false – la închiderea școlilor și la evacuarea altor clădiri din oraș.

Între timp, guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, de asemenea republican, a declarat la conferința de presă că o vizită a lui Trump ar fi dificil de gestionat pentru oraș.

Deși a spus că o vizită ar fi „în general, foarte, foarte binevenită”, el a adăugat: „Trebuie să afirm realitatea, totuși, că resursele sunt foarte, foarte întinse aici”, potrivit NBC. DeWine a declarat că va trimite poliție suplimentară pentru a proteja școlile din Springfield.

Sursa foto: Flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *