Au existat cazuri în care imigranți din SUA au mâncat animale de companie? Este acesta un fenomen, cum susțin Trump și Vance? Ce concluzii au tras platformele PolitiFact și Snopes

barbat-gaste Sursa foto: Reddit / isitmeyourelooking4x

Mai mulți lideri americani, inclusiv Donald Trump și JD Vance, au susținut că imigranții din Springfield, Ohio, au mâncat pisici și câini. Ulterior, aceste informații s-au dovedit a fi false.

Unii oameni se întreabă, însă, dacă acest fenomen există la nivelul SUA. Am consultat platforma PolitiFact, un site web dedicat verificării faptelor, care analizează declarațiile făcute de politicieni, oficiali publici, organizații și mass-media pentru a determina dacă acestea sunt adevărate sau false.

Potrivit sursei citate, nu există dovezi credibile care să susțină afirmațiile conform cărora imigranții au ucis și mâncat animale, cum ar fi pisici, câini sau gâște, în Statele Unite.

Platforma Snopes – un site web dedicat verificării și demontării miturilor, zvonurilor, știrilor false și dezinformărilor care circulă online – scrie, de asemenea: „Nu există nicio dovadă, în afara bârfelor de a doua și a treia mână de pe rețelele de socializare, care să susțină ideea că locuitorii haitieni din Springfield, Ohio, mănâncă pisicile de companie ale oamenilor sau păsările de apă din parcurile lor.”

Chiar și oficialii locali și de stat republicani au declarat că afirmațiile sunt neadevărate, aruncă în mod eronat orașul într-o lumină negativă și au atras o atenție nedorită.

Una dintre „dovezile” aduse este o imagine cu un bărbat de culoare care are două gâște în mână. Potrivit Snopes, momentul a fost surprins într-un alt oraș. Un reprezentant al Ohio Division of Wildlife a declarat pentru publicația TMZ că bărbatul a ridicat cele două gâște care fuseseră lovite de o mașină în Columbus, care este la aproximativ 45 de minute de mers cu mașina de Springfield.

Sursa foto: Reddit / isitmeyourelooking4x

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *