Cât trăiesc în mod normal cele cinci specii de hamsteri ținute ca animale de companie

un hamster mananca Sursa foto: Pexels / Sharon Snider

Hamsterul care a trăit cel mai mult, potrivit Guinness Book of World Records, a ajuns la venerabila vârstă de patru ani și jumătate. Animalul i-a aparținut lui Karen Smeaton din Tyne & Wear, Marea Britanie.

În general, însă, hamsterii rareori trăiesc mai mult de trei ani. Vă prezentăm speranța de viață pentru cele cinci specii de hamsteri care sunt ținute ca animale de companie, potrivit Versele Laga, companie care oferă hrană și suplimente pentru animale:

  • Hamsterul chinezesc: 1,5 – 2 ani
  • Hamsterul rusesc pitic: 1,5 – 2 ani
  • Hamsterul pitic Campbell: 2 ani
  • Hamsterul sirian: 2 – 2,5 ani
  • Hamsterul Roborovski: 3 – 3,5 ani

Cum să îi oferiți hamsterului dumneavoastră cea mai bună viață

Spre deosebire de porcușorii de Guineea, hamsterii sunt omnivori: ei trebuie să mănânce și proteine animale. Hrana de înaltă calitate pentru hamsteri oferă această sursă de hrană. Le puteți da ocazional puțin fân, dar acesta este în principal pentru a le menține dinții sănătoși.

Indiferent de vârsta rozătoarei, trebuie să investiți într-o cușcă spațioasă, cu multe jucării din lemn și opțiuni de ronțăit. Asigurați un strat gros de așternut, astfel încât animalul să poată săpa tuneluri. În cele din urmă, este mai bine să țineți unii hamsteri singuri, deoarece acest animal solitar poate reacționa foarte agresiv față de alți hamsteri.

Cum să estimați vârsta hamsterului

Estimarea vârstei unui hamster nu este ușoară, dar pe măsură ce animalul îmbătrânește, blana sa devine mai fină și mai subțire. Acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de un an. De asemenea, hamsterii mai în vârstă sunt mai puțin activi, așa că nu îi veți găsi la fel de des în roata lor de exerciții.

Sursa foto: Pexels / Sharon Snider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *