Luptă contracronometru în Bihor: Cățelul Bobiță a fost salvat dintr-o peșteră / Operațiunea a durat peste două ore

pestera meziad Sursa foto: Wikimedia Commons / hhorica

A fost dată alarma în mod neașteptat după ce cățelul Bobiță, în timpul unei plimbări în zona Peșterii Meziad, a părăsit poteca marcată și a căzut în primul puț de pe Galeria Lacurilor, transmite Rador Radio România.

Ajunși rapid la locul incidentului, salvatorii au identificat poziția lui Bobiță la baza puțului, care are o adâncime de 10 metri. Din fericire, cățelul nu a căzut până la capăt, oprindu-se la aproximativ cinci metri adâncime pe un prag stâncos. A fost echipată rapid o coardă pe perete ajungându-se în condiții de siguranţă la cățel şi a fost asigurat la rândul lui, au explicat reprezentanții Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor.

În paralel, au fost montate două sisteme de evacuare pe coardă pentru a facilita extragerea cățelului. După mai bine de două ore de intervenție complexă, echipa de salvatori a reușit să îl scoată pe Bobiță în siguranță. Acesta a suferit doar câteva zgârieturi minore și a fost predat fericit proprietarilor săi.

Întreaga intervenție a durat două ore și jumătate, timp în care echipa de salvatori a lucrat contra cronometru pentru a-l salva pe Bobiță și a-l aduce teafăr la suprafață. „Învățătură: Fiți atenți la potecile marcate! Evitați pățaniile lui Bobiță și rămâneți pe traseul corect pentru a evita incidentele neplăcute”, au îndemnat speologii.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Wikimedia Commons / hhorica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *