Amber Rose amplifică dezinformările lui Donald Trump despre haitienii care ar mânca animale de companie: „Face parte din cultura lor”

Redacția 20 septembrie 0 comentarii 1475 vizualizări
amber rose alaturi de donald trump si sotia lui Sursa foto: Instagram / amberrose

Amber Rose a ieșit în față pentru a apăra afirmațiile lui Donald Trump și JD Vance despre imigranții haitieni care ar mânca animale de companie, în special pisici și câini, în Springfield, Ohio, transmite AllHipHop.

Cei doi politicieni au răspândit teorii ale conspirației care sugerau că haitienii erau responsabili pentru dispariția animalelor de companie locale, consumându-le. Zvonurile au fost respinse de oficialii locali, dar Rose susține că afirmațiile nu sunt rasiste, deoarece consideră că astfel de practici fac parte din cultura haitiană.

Vorbind cu reporterii pe 18 septembrie, Rose, care este model și actriță, a întrebat de ce afirmația ar fi considerată rasistă, spunând: „De ce este rasistă dacă este adevărată?”

Ea a mai afirmat că ideea conform căreia haitienii mănâncă animale de companie este o parte „bine cunoscută” a culturii lor. În ciuda faptului că oficialii orașului au negat afirmațiile, Rose a insistat: „Am văzut-o peste tot în mass-media.”

În timpul interviului, Rose a susținut că Trump și Vance nu atacau comunitatea haitiană, ci doar evidențiau o practică culturală. Ea a subliniat că, deși nu toți haitienii se angajează în astfel de practici, este ceva cunoscut că se întâmplă în cadrul culturii. „Nu este vorba despre fiecare haitian”, a precizat ea.

Afirmațiile conform cărora haitienii mănâncă animale de companie au apărut în timpul unei dezbateri anterioare, când Trump a repetat afirmațiile lui Vance. Deși au primit informații că zvonurile erau nefondate, Vance și Trump au continuat să le răspândească. Oficialii din Springfield au respins anterior aceste zvonuri ca fiind false, dar Rose, apărându-l pe Trump, a sugerat că presa și martorii oculari au raportat incidentele pe larg.

Citește și: Au existat cazuri în care imigranți din SUA au mâncat animale de companie? Este acesta un fenomen, cum susțin Trump și Vance? Ce concluzii au tras platformele PolitiFact și Snopes

Sursa foto: Instagram / amberrose

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *