O catederală a organizat prima slujbă de binecuvântare a animalelor de companie

2pexels-martin-hungerbuhler-1419014-7395177 Sursa foto: Pexles/ Hungerbühler Imagine generică

O catedrală a ținut prima sa slujbă dedicată animalelor de companie, transmite BBC.

Catedrala Salisbury și-a deschis porțile sâmbăta trecută pentru slujba All Creatures Great And Small.

Evenimentul a fost conceput pentru a mulțumi animalelor și legăturilor pe care le au cu stăpânii lor. Canon Precentor Anna Macham a spus: „Animalele de companie pot fi foarte importante pentru viața noastră, oferind confort și companie.

„Sperăm că acest serviciu a fost o după-amiază înălțătoare și plăcută, sărbătorind legătura pe care mulți dintre noi o avem cu animalele noastre.” Slujba a cuprins lecturi, muzică și rugăciuni pe tema creației și a îngrijirii pentru animale.

Deși au participat mai ales proprietari de câini, a fost adusă și o broască țestoasă. După aceea, canonicul Macham a binecuvântat fiecare animal prezent.

Bobby Mackie a luat cu el câinele prietenului său, un Labrador Retriever pe nume Bruce. „La început a fost destul de zgomotos, erau în jur de 100 de câini acolo”, a spus el. „A fost o experiență unică, dar una fericită și toți stăpânii și-au dorit ca acest lucru să se întâmple.

„M-aș întoarce cu siguranță în viitor”.

Bruce, de asemenea, se pare că s-a bucurat de serviciu, deoarece Mackie a spus că a trecut prin destul de multe dulciuri pentru a nu mai fi distras de ceilalți câini.

Sursa foto: Pexles/ Hungerbühler Imagine generică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *