Producătorii sârbi de hrană pentru animale de companie au raportat exporturi record în 2023 / Până în 2015, țara a fost un importator net de astfel de produse

bobite pentru caini Sursa foto: PxHere

Exporturile de hrană pentru animale de companie din Serbia sunt în creștere, producătorii locali raportând că vânzările externe au atins un nivel record în 2023, transmite Petfood Industry.

Anul trecut, producătorii sârbi au exportat 64.956 de tone de hrană pentru animale de companie, potrivit datelor obținute de publicația locală NIN.

„În 2023, exporturile totale de hrană pentru câini și pisici din Serbia au fost în valoare de 207,9 milioane de euro. Prin comparație cu anul 2022, în ceea ce privește cantitățile, a fost raportată o creștere de 21,5%, care a fost însoțită de o creștere a valorii exporturilor cu până la 43,7%”, a declarat Jasna Stevanović, consilier principal din cadrul Camerei de Comerț și Industrie din Serbia.

Până în 2015, Serbia a fost un importator net de hrană pentru animale de companie. Însă, de atunci, vânzările la export au crescut rapid. În 2023, exporturile de hrană pentru animale de companie ale țării erau cu aproximativ 1.500% mai mari decât nivelul raportat pentru 2003.

Stevanović a declarat că alimentele pentru animale de companie din Serbia sunt exportate către mai mult de 40 de piețe străine. Pe lângă diferitele state membre ale Uniunii Europene, din care Serbia nu face parte, acestea includ țări din America de Nord, America de Sud și Asia, printre altele.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *