Câine salvat din apele învolburate ale Sucevei. Animalul a fost botezat Albuțu de pompieri

caine, caine salvat, isu suceava Sursa foto: Facebook.com / Casa lui Patrocle - Animal Rescue

Ieri, pompierii de la ISU „Bucovina” Suceava au desfășurat o nouă misiune de salvare, demonstrând încă o dată devotamentul și grija lor pentru toate ființele aflate în pericol. În centrul atenției a fost un câine ciobănesc, găsit pe o mică bucată de pământ, izolat în mijlocul râului Suceava, care își striga disperarea din cauza foamei, singurătății și neputinței, transmite Casa lui Patrocle – Animal Rescue.

Nu se știe exact cum a ajuns câinele acolo – poate că a fost purtat de apele crescute sau poate că s-a aventurat singur în acea zonă când nivelul apei era mai mic. Cert este că bietul animal stătea acolo de mult timp, iar starea sa precară a confirmat acest lucru. Pompierii au descoperit un câine extrem de slăbit, dar care și-a manifestat recunoștința imediat ce a văzut salvatorii.

Într-un gest emoționant, câinele s-a predat de bunăvoie în brațele pompierilor, dând din coadă și lingându-le mâinile, semn că își simțea salvarea aproape. Echipa de intervenție l-a hrănit și l-a pus în siguranță. Momentul a fost cu atât mai impresionant, cu cât câinele părea să plângă de bucurie, copleșit de blândețea și căldura oamenilor care l-au salvat.

La finalul intervenției, pompierii au decis să-i dea un nume – Albuțu – marcând astfel un nou început pentru acest câine neajutorat.

Sursa foto: Facebook.com / Casa lui Patrocle - Animal Rescue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *