INTERVIU: L-am cunoscut pe Fiki, câinele erou! Este cățelul de 4 ani care i-a salvat viața stăpânului său în timpul inundațiilor din Moldova. „E sufletul meu!”

ionut si cainele lui fiki Sursa foto: Pets&Cats

PetsCats.ro a stat de vorbă cu Ionuț și a aflat povestea teribilă din noaptea de 14 septembrie. Viața lui Ionuț poartă de atunci numele de Fiki; fără el, Ionuț ar fi fost plecat dintre noi.

Departe de lumea dezlănțuită am spune la prima vedere, dar tocmai acolo, în Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Pechea sau Valea Mărului, am dat de lumea dezlănțuită. În Valea Mărului, apa a lovit cu furie în plină noapte. Ionuț, care trăiește în Valea Mărului, singur, are un cățel și o pisică. Noroc că nu se desparte de ei. Nu există lanț pentru Fiki, un cățel de 4 ani, care doarme cu el în pat de când era pui. Tocmai acest lucru i-a salvat viața.

Viața lui Ionuț nu este cea mai simplă; căsuța, frumoasă, dar din chirpici, stă să cadă. Dormitorul are vedere spre cer acum, din cauza viiturii, iar pereții sunt crăpați. Afară se mai văd urmele nivelului la care s-a ridicat apa, peste 1 metru și 80 de centimetri. În gospodărie, totul e praf. Casele din vale au fost lovite din două părți, din stânga și din dreapta; apa a măturat tot în calea ei. Mai la deal, locuiește și fratele său, care e bolnav. Ionuț îl îngrijește, merge în fiecare zi să-i dea tratamentul și să aibă grijă de el.

Ionuț Florea are o deficiență de auz, iar noaptea își pune la capul patului aparatul auditiv. Șansa lui la viață a fost Fiki. Imediat după miezul nopții, Fiki a început să-l lovească cu lăbuțele, să-l lingă, să-l trezească; apa era în casă, iar zgomotul pe care îl făcea, spun vecinii, era îngrozitor, doar că Ionuț nu avea cum să audă viitura. În câteva minute, nivelul a urcat la peste 1 metru. La vecini, un câine legat în lanț, mai la vale, a fost luat pe sus de ape și nu a mai fost găsit. Vecinii de alături și-au salvat și ei trei căței, zeci de găini însă au murit, s-au salvat doar cele care au putut să se cațere pe cuști.

Revenind la Ionuț, are acum zâmbetul pe buze și îl prezintă cu mândrie pe câinele erou – Fiki. A doua zi după ce am stat de vorbă cu el, mergea la o emisiune televizată – „Îi fac deseară baie lui Fiki ca să arate bine la televizor”, spune tânărul, care are puțin peste 30 de ani. Blana lui Fiki strălucește, iar cățelul, ușor obosit, mai mârâie din când în când. A devenit vedetă peste noapte și își alege cu grijă oamenii cu care interacționează. A primit multă mâncare, dar și multă atenție. E șef în fața porții acum.




Redăm interviul pe care ni l-a acordat Ionuț:

Reporter: Cum a fost?

Ionuț: M-am culcat pe la 12 noaptea; mai fac și eu conținut pe TikTok. Am adormit pe la 12 noaptea, trezit în miezul nopții. Nu mă lăsa Fiki să dorm. Apa era deja de jumătate de metru, pisica doarme în bucătărie și se urcase pe mobilă. Ăsta a fost norocul ei.

Reporter: Te-ai trezit și…?

Ionuț: Am luat ceva pe mine, l-am luat pe Fiki și am ieșit din casă; nivelul apei a crescut văzând cu ochii, povestește emoționat Ionuț. Am luat pisica și am ieșit repede. În câteva minute a ajuns la peste 1 metru, nici nu mi-am dat seama cât de repede urca. Și mai e ceva ce oamenii nu realizează. Apa era foarte rece, hipotermia se putea instala rapid.

Reporter: Apa a ajuns până aproape de tavan…

Ionuț: Da, mult mai înaltă ca mine. Se mai văd urmele ei; mă înecam dacă nu era Fiki, asta e clar.

Reporter: Văd că Fiki stă mai mult în brațe acum?

„Da, e sufletul meu”, zice Ionuț, care îl strânge la piept pe blănosul care i-a salvat viața.

Povestea lui Fiki a devenit cunoscută rapid, iar oamenii i-au dus mâncare cățelului erou, iar Ionuț a primit și el ajutor din partea mai multor organizații. Are multă nevoie, trebuie să-și refacă gospodăria, pentru ca el, Fiki și pisica să-și continue liniștiți viața. Doar să nu mai lovească natura cu furie încă o dată.

Sursa foto: Pets&Cats

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *