Canicross sau alergarea om-câine în tandem: o tânără care participă la concursuri în Germania s-a întors în România să ridice oamenii de pe canapea

o tanara si cainele ei alearga la canicross Sursa foto: Instagram/Canicrossfunrun

Canicross este o cursă în care omul aleargă împreună cu câinele lui. Sportivul poartă o centură, de care este legat câinele, cu o lesă elastică, de obicei și cu un ham special. Adriana Frasin a descoperit acest sport în Hamburg, Germania, și l-a adus în România.

„E un model frumos pentru societate să vezi un om și un câine lucrând în echipă, așa se creează legătura asta unică. E un sentiment pe care vreau să îl aduc și acasă, pentru că sunt puțini cei care fac activități cu animalele lor și avem nevoie de așa ceva”, a declarat Adriana Frasin, pentru Pets&Cats.

Într-o seară stăteam pe canapea și a întrebat cineva pe un grup cine mai participă la concurs. M-am dus și eu să văd despre ce este vorba, mi-a plăcut și de atunci merg mereu. Îmi doresc să văd tot mai mulți proprietari de câini angrenați într-o activitate, cu animalul lor”, își amintește Adriana Frasin.

Ce rase de câini sunt potrivite pentru acest sport?

Canicross este un sport mai puțin cunoscut la noi în țară, însă răspândit în Germania, Cehia, Ungaria sau Marea Britanie. „La Vatra Dornei am organizat recent a treia ediție de canicross, am fost și la Cluj lunile trecute. Vrem ca luna viitoare să organizăm un astfel de concurs și la București. Oamenii sunt entuziasmați când aud de așa ceva, li se pare inedit, noi facem curse cu obstacole și curse de viteză. Unii vor să vină, chiar dacă nu au câine, doar pentru că le plac câinii. Ce mi se pare mie extraordinar? Mă uit la poze și toată lumea, dar absolut toată lumea zâmbește”, explică organizatoarea de canicross.

Oamenii care aleargă au nevoie de un câine plin de energie. Cele mai potrivite rase pentru cross sunt vizsla, border collie, labrador sau dalmațian. Concursurile sunt deschise însă pentru orice patruped, indiferent de rasă, cu vârsta de cel puțin 12 luni.

Sursa foto: Instagram/Canicrossfunrun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *