Tot mai mulți oameni călătoresc cu animalele lor de companie, iar companiile aeriene și hotelurile profită de trend, crescând tarifele și lansând noi servicii

un caine se afla intr-un avion

Călătorii își iau din ce în ce mai des animalele de companie cu ei, ceea ce contribuie la creșterea cererii de servicii legate de animalele în aeroporturi, hoteluri și centre de transport, transmite NBC News.

Tom Carpenter și soția sa, de exemplu, consideră că este mai economic și mai reconfortant să călătorească cu câinele lor Mori, decât să-l lase la creșă. Totodată, pentru mulți proprietari, cheltuiala suplimentară a taxelor de avion și de hotel merită pentru evitarea stresului de a-și lăsa animalele în urmă.

Această tendință este reflectată într-un raport al American Pet Products Association (APPA), care a constatat că 22% dintre proprietarii de pisici și câini au zburat cu animalele lor de companie de cel puțin trei ori în ultimul an — o creștere semnificativă față de 2022. Călătorii mai tineri, în special cei cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, sunt la originea acestei schimbări, 38% dintre aceștia declarând că își iau frecvent animalele de companie în călătorii.

Deținerea de animale de companie în SUA a crescut de la pandemie, 63% din gospodării deținând în prezent cel puțin un animal. În ciuda presiunilor economice crescute, cheltuielile pentru animalele de companie continuă să crească. Anul trecut, potrivit Biroului de Analiză Economică, americanii au cheltuit peste 183 de miliarde de dolari pe animalele de companie, pentru orice, de la hrană și jucării la vizite la veterinar și îngrijire.

Interes mare pentru unități de cazare prietenoase cu animalele de companie

Companiile aeriene și hotelurile răspund la această cerere prin ajustarea politicilor și taxelor.

Companiile aeriene americane percep de obicei taxe cuprinse între 95 și 150 de dolari pentru animalele de companie care zboară în cabină, iar unele, precum American Airlines și United, și-au majorat prețurile în 2023. Opțiunile de lux, cum ar fi Bark Air, oferă zboruri charter de înaltă calitate pentru animale de companie și stăpâni, în timp ce ofertele de cazări care acceptă animale de companie pe platforme precum Airbnb și Vrbo sunt în creștere.

Și hotelurile profită de această tendință. Majoritatea celor care acceptă animale de companie percep de obicei până la 150 de dolari pe sejur pentru un animal. Sonesta International Hotels găzduiește aproximativ 30.000 de animale de companie anual, cu taxe începând de la 75 de dolari pe sejur, a declarat un purtător de cuvânt, adăugând că căutările pentru rezervări care acceptă animale de companie în proprietățile sale au crescut cu 400% în acest an.

Hilton, de exemplu, oferă cazare pentru animale de companie în mai multe branduri, în timp ce proprietățile high-end precum Bellyard Hotel din Atlanta și Conrad Washington D.C. introduc pachete premium pentru animalele de companie, cu ședințe foto, accesorii de designer și dulciuri personalizate.

În ciuda costurilor în creștere, mulți călători, precum Annette Sacks, pensionară în vârstă de 69 de ani, sunt dispuși să nu precupețească nicio cheltuială pentru a se asigura că animalele lor de companie sunt bine îngrijite în călătoriile lor.

Sursa foto: LOFT39Studio | Dreamstime.com

Citește și: Hotelurile dezvăluie cele mai neobișnuite obiecte pierdute și găsite. Printre acestea se numără și o șopârlă de companie și un pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *