Numărul animalelor de companie abandonate a crescut în mai multe state, inclusiv în Olanda – „țara fără câini vagabonzi” / Cauza ar fi problemele edconomice

o pisica intr-o cusca

Numărul proprietarilor de animale de companie care renunță la animalele lor din cauza constrângerilor financiare și de timp este în creștere, transmite GlobalPETS.

Olanda a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de animale abandonate și vagabonde pentru al doilea an consecutiv. Conform unui sondaj realizat de Stichting DierenLot, o fundație olandeză pentru îngrijirea animalelor, 48% dintre organizațiile de ajutorare a animalelor au raportat o creștere a numărului de animale abandonate în acest an, după ce 54% au raportat același lucru pentru 2023.

Constrângerile financiare și de timp sunt principalele motive ale abandonului, pisicile, iepurii, rozătoarele și câinii fiind cele mai des abandonate animale de companie.

Aproape 7 din 10 organizații (67%) afirmă că numărul animalelor abandonate și vagabonde a crescut față de anul trecut.

Despre Olanda s-a spus că este țara care demonstrează că o lume fără câini vagabonzi este cu adevărat posibilă.

O tendință globală?

Potrivit organizației non-profit Shelter Animals Count, 3,1 milioane de pisici și câini au intrat în adăposturile din SUA în prima jumătate a anului 2024, o scădere de 4,8% față de 2023. Cu toate acestea, au avut loc cu 4% mai puține adopții față de anul precedent.

În ciuda scăderii cu 5% a ratelor de eutanasiere, multe adăposturi din SUA se luptă cu supracapacitatea. De exemplu, Las Vegas Animal Foundation a adăpostit peste 100 de animale zilnic începând cu luna mai.

Adăposturile din Iowa City, precum Cedar Rapids Shelter și Animal Care and Adoption Center, au funcționat, de asemenea, la capacitate maximă. La sfârșitul lunii august, acesta din urmă găzduia 79 de pisici într-o instalație cu o capacitate de 85 de locuri și 23 de câini într-un spațiu proiectat pentru 25 de locuri. În plus, acesta a externalizat îngrijirea a 79 de pisici către voluntari.

În Egipt, abandonul animalelor de companie a crescut din cauza inflației, în special a creșterii costurilor hranei pentru animale și a serviciilor veterinare. Potrivit lui Mohamed Saif, secretarul general al sindicatului veterinar, Egiptul are aproximativ 30 de milioane de câini vagabonzi pe străzi.

Voluntarii adăposturilor locale au observat o creștere a abandonului de animale de companie de la pandemie.

Sursa foto: Dwight Smith | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *