4 rase de câini care lasă mult păr

Ioan Radu 1 octombrie 0 comentarii 3576 vizualizări
retriever-malamut Sursa foto: Pixabay (colaj Pets&Cats)

Unele rase de câini sunt cunoscute pentru că lasă mult păr, necesitând o îngrijire specială pentru gestionarea blănii lor, transmite PetMojo. Printre acestea se numără Chow Chow, Leonberger, Golden Retriever și Malamutul de Alaska, toate având blană dublă care cade semnificativ, în special în timpul tranzițiilor sezoniere din primăvară și toamnă.

Chow Chow

un chow chow intr-o curte
Sursa foto: Pixabay / Marius-Kristensen

Acești câini au un strat inferior dens și un strat exterior lung și pufos, pe care îl pierd de două ori pe an. Periajul regulat cu o perie pentru blană și o greblă pentru subpăr este necesar pentru a preveni încâlcirea blănii. Baia ocazională cu un șampon hidratant poate ajuta, dar trebuie evitată îmbăierea excesivă pentru a le proteja pielea.

Leonberger

un leonberger se plimba in natura, intr-un peisaj de toamna
Sursa foto: Pixabay / joses

Acești câini au, de asemenea, o blană dublă groasă care îi protejează de vremea aspră. Au nevoie de periaj săptămânal, cu o frecvență mai mare în timpul perioadelor de năpârlire. O perie mai fină sau o greblă pentru subpăr ajută la prevenirea formării de smocuri, în timp ce purificatoarele de aer și rolele de scame ajută la menținerea unei case curate.

Golden Retriever

un golden retriever pe asfalt
Sursa foto: Pixabay / MISS_SUMMER

Cu un strat inferior moale și un strat exterior rezistent la apă, acești câini pierd mult păr, în special în timpul schimbărilor sezoniere. Se recomandă periajul zilnic cu unelte de descurcare, precum și îmbăierea regulată cu șampoane blânde. Aspirarea și protejarea mobilei sunt esențiale pentru gestionarea volumului mare de păr pe care îl pierd.

Malamuții de Alaska

un malamut de alaska se relaxeaza
Sursa foto: Pixabay / ertuzio

Crescuți pentru climate reci, malamuții au o blană densă care asigură izolarea. Pierd mult păr primăvara și toamna, necesitând periaj frecvent. Folosirea periilor aspre ajută la gestionarea blănii groase, iar îmbăierea regulată cu șampon blând le menține blana curată. Aspiratoarele puternice și purificatoarele de aer pot reduce la minimum impactul părului pierdut în casă.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *