Piața produselor pentru animale de companie din România va încheia anul cu o valoare de 577 de milioane de lei, în creștere cu 10% – raport Euromonitor / Tendință: Tot mai mulți români trec la rase de câini mici

un catel se afla intr-un pet shop

Piața produselor pentru animale de companie din România, vândute în retail, va avea o valoare de 577 de milioane de lei la sfârșitul acestui an, în creștere cu 10% comparativ cu 2023, potrivit raportului „Pet Products in Romania” realizat de Euromonitor. Informații importante din raport au fost puse la dispoziția Pets&Cats. Estimările au fost făcute pe baza prețurilor recomandate de producători pentru produse.

Din întreaga piață, o pondere masivă, de 39%, o are așternutul igienic pentru pisici.

Deși situația economică este dificilă, proprietarii de animale de companie, în special cei din orașe, nu fac economii când vine vorba despre prietenii lor cu blană.

„În ciuda costului ridicat al vieții, consumatorii vor rămâne dispuși să ofere îngrijire și atenție animalelor lor de companie, pentru a le susține sănătatea și bunăstarea. Acest lucru se va întâmpla în special în rândul proprietarilor de animale urbani, care sunt mai predispuși să își considere animalele de companie drept membri valoroși ai familiei”, transmite raportul.

Pe fondul umanizării animalelor de companie, analiștii Euromonitor se așteaptă la creșterea cererii pentru produsele de dresaj, care vor deveni „instrumente din ce în ce mai utilizate pentru a menține animalele de companie în bună condiție fizică și mentală.”

Raportul mai arată că vor crește vânzările de covorașe absorbante pentru căței, ca urmare a tendinței proprietarilor de câini de a trece de la rase de talie mare și medie la rase de talie mică.

Sursa foto: Pongmoji | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *