Tendința de umanizare a animalelor de companie îi determină pe români să cheltuiască mai mult pentru sănătatea acestora / Vânzările de produse pe segment vor ajunge la 279,2 milioane de lei în 2024 – raport

o pisica este tratata impotriva puricilor

Având în vedere că animalele de companie sunt tratate din ce în ce mai mult ca membri ai familiei de către români, produsele pentru sănătatea prietenilor necuvântători vor fi, în 2024, segmentul cu cea mai mare pondere pe piața locală a produselor dedicate animalelor de companie, potrivit raportului „Pet Products in Romania”, realizat de Euromonitor și pus la dispoziția Pets&Cats. Acest segment va încheia anul cu vânzări de 279,2 milioane de lei, în creștere cu peste 10% comparativ cu anul trecut și având o pondere de 48,39% din piața totală.

„Proprietarii acordă mai multă atenție sănătății animalelor lor de companie, care sunt mai susceptibile să primească controale medicale și tratamente frecvente”, arată raportul.

Piața produselor pentru animale de companie din România va încheia anul cu o valoare de aproape 577 de milioane de lei, în creștere cu 10%. O altă pondere mare, de 39%, o va avea așternutul igienic pentru pisici.

Sursa: Euromonitor

Tratamentele împotriva puricilor, inclusiv zgardele și pipetele, rămân produse foarte populare în România, alături de vitaminele și alte suplimente.

Clinicile veterinare sunt principalul canal pentru vânzările de produse medicale pentru animale de companie, notează Euromonitor. Situația este determinată de nevoia de consultanță medicală înainte de achiziție, care nu este necesară pentru așternutul ecologic pentru pisici și alte produse pentru animale de companie.

Sursa foto: Ian Allenden | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *