Massachusetts: Nibi, un castor vedetă atașat de oameni, nu va mai fi eliberat în sălbăticie. Animalul va participa la programe de educare a publicului / Pentru ea s-au „bătut” două organizații

castorul nibi Sursa foto: Facebook / Newhouse Wildlife Rescue

Soarta unui castor în vârstă de 2 ani pe nume Nibi, care a fost în grija Newhouse Wildlife Rescue din Massachusetts încă din copilărie, a fost rezolvată joi, când guvernatoarea Maura Healey a intervenit pentru a-i permite să rămână cu salvatorii, transmite Associated Press. Statul a acordat centrului de salvare un permis pentru ca Nibi să rămână în unitate ca animal educativ, în loc să fie eliberată în natură.

Guvernatorul Healey și-a exprimat sprijinul pentru continuarea îngrijirii lui Nibi la centrul de salvare din Chelmsford, declarând: „Nibi a cucerit inimile multor rezidenți, inclusiv a mea.” Decizia a fost luată în urma unei lupte juridice între organizația de salvare și MassWildlife, divizia de pescuit și faună sălbatică a statului, care a solicitat eliberarea lui Nibi. O audiere în instanță a fost programată pentru vineri, dar intervenția lui Healey a adus o rezoluție pozitivă pentru viitorul lui Nibi.

Nibi a fost o senzație pe rețelele de socializare, adunând mii de urmăritori și semnături pe o petiție pentru a nu fi eliberată. Fondatoarea grupului de salvare, Jane Newhouse, a explicat că Nibi a fost găsită singură pe marginea drumului când era bebeluș, iar eforturile de a o reuni cu alți castori au eșuat. Nibi, potrivit lui Newhouse, nu a arătat niciun interes în a se lega de specia sa și preferă compania oamenilor.

Newhouse se temea că eliberarea lui Nibi în sălbăticie ar pune-o în pericol, deoarece castorului îi lipsesc abilitățile de supraviețuire. Centrul de salvare intenționează acum să o folosească pe Nibi în scopuri educaționale, ducând-o în școli și spații publice pentru a preda despre importanța ecologică a castorilor.

Castorii sunt o specie cheie, vitală pentru menținerea biodiversității prin crearea zonelor umede și stocarea apelor de inundație. Deși castorii sunt comuni în Massachusetts, oficialii din domeniul vieții sălbatice subliniază importanța de a lăsa animalele sălbatice în habitatul lor natural, dacă nu este necesar.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Facebook / Newhouse Wildlife Rescue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *