Piața globală de igienă și cosmetică pentru animale de companie va ajunge la 135 de miliarde de dolari până în 2032

un caine este tuns

Piața globală de igienă și cosmetică pentru animale de companie a fost evaluată la 68,3 miliarde de dolari în 2022 și este de așteptat să atingă aproximativ 135 de miliarde de dolari până în 2032, crescând cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 7% în perioada de prognoză 2023-2032, potrivit noilor date de la Factview Research.

Piața de servicii de îngrijire și cosmetizare pentru animale de companie a înregistrat, în ultimii ani, venituri crescute datorită creșterii numărului de animale de companie și a cheltuielilor mai mari pentru produsele dedicate animalelor, dar și ca urmare a pandemiei COVID-19.

Pentru îngrijirea blănoșilor care ne țin companie, este nevoie de un arsenal întreg de articole, pornind de la piepteni, perii, șampoane, balsamuri și până la mașini de tăiat unghiile și foarfece de tuns.

Îngrijitorii animalelor de companie sunt responsabili pentru o serie de sarcini, inclusiv îmbăierea, condiționarea și uscarea animalelor de companie, curățarea urechilor și spălatul dinților.

Pandemia COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra industriei.

În condițiile în care multe companii și cabinete veterinare au fost nevoite să-și închidă temporar activitatea sau să-și reducă operațiunile, mulți proprietari de animale au fost obligați să caute soluții alternative de îngrijire, inclusiv să le facă ei acasă.

Astfel, foarte mulți proprietari de animale de companie au început să investească în materiale de îngrijire la domiciliu, cum ar fi mașini de tuns, perii și șampoane, ceea ce a dus la creșterea vânzărilor pentru comercianții de produse pentru animale de companie.

Milenialii constituie cel mai mare grup de proprietari de animale de companie: 32% dintre ei dețin cel puțin un animal.

Pe de altă parte, producătorii de îmbrăcăminte și accesorii pentru animale de companie au dezvoltat noi produse pentru a-și extinde portofoliile.

Potrivit datelor Asociației Americane pentru Produse pentru Animale de Companie (APPA), deținerea de animale de companie în gospodăriile americane este de 67%, o ușoară scădere față de aproximativ 70% în 2021-2022.

În special, milenialii constituie cel mai mare grup de proprietari de animale de companie, cu 32%, urmați de Baby Boomers cu 27% și Generația X cu 24%.

Expansiunea gospodăriilor cu venituri medii și tendința de umanizare a animalelor de companie au stimulat disponibilitatea mai mare a proprietarilor de a investi în produse de înaltă calitate.

Această creștere a dorinței de a trata animalele de companie ca membri ai familiei și cererea crescută de produse premium pentru îngrijirea acestora stimulează creșterea pieței.

Totuși, creșterea persistentă a prețurilor pentru accesoriile pentru animale de companie, cum ar fi gulere, lese, hamuri și jucării, reprezintă o provocare pentru expansiunea pieței.

În plus, creșterea cheltuielilor pentru cercetare și dezvoltare în domeniul îngrijirii animalelor de companie și al accesoriilor, vizând inovarea produselor și rafinarea strategiilor de marketing, contribuie la creșterea costurilor produselor.

America de Nord este principalul contributor al pieței și este de așteptat să-și mențină dominația.

Sursa foto: Puhhha | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *