Decapitați sau „lăsați să moară”: Cazurile de cruzime față de câinii XL Bully au crescut de la interzicerea rasei în Marea Britanie / Numărul cazurilor de abandon a crescut cu 692%

xl-bully Sursa foto: Wikimedia Commons / BullyB6

Cazurile de cruzime față de câinii XL Bully au crescut dramatic de când rasa a fost interzisă în Anglia și Țara Galilor, potrivit RSPCA, relatează Sky News. Interdicția, implementată după o serie de atacuri, a dus la o creștere cu 164% a cazurilor de vătămare intenționată a câinilor, în timp ce cazurile de abandon au crescut cu 692%.

RSPCA a dezvăluit incidente tulburătoare, inclusiv descoperirea unui bully XL decapitat în Worcestershire și a unui alt animal găsit însângerat și legat pe un câmp în Hertfordshire.

Interdicția, care impune ca acești câini existenți să fie castrați, să poarte botniță și să fie ținuți în lesă în public, a determinat mulți proprietari să aibă dificultăți în îngrijirea animalelor lor de companie, pe fondul creșterii costurilor. Acest lucru ar putea fi un factor care a contribuit la creșterea numărului de cazuri de cruzime. De la începutul anului, RSPCA a primit 103 sesizări de vătămare intenționată, în creștere de la 39 în aceeași perioadă din 2023. Cazurile de neglijență au crescut, de asemenea, semnificativ, cu 366 de cazuri comparativ cu 108 anul trecut.

Printre cazurile recente, un XL Bully mort cu răni la cap a fost găsit într-un parc din Middlesbrough, iar o cușcă cu un câine mort a fost descoperită plutind într-un canal din Birmingham. RSPCA și-a exprimat îngrijorarea că aceste acte ar putea proveni din demonizarea crescândă a rasei în urma interdicției.

Dr. Samantha Gaines, responsabilul RSPCA pentru legislația specifică rasei, a descris cifrele ca fiind „foarte alarmante”, atribuind creșterea cruzimii atât interdicției, cât și crizei costului vieții. În ciuda provocărilor, guvernul susține interdicția ca o măsură necesară pentru protejarea siguranței publice.

XL Bully este o rasă de câini relativ nouă, derivată din American Pit Bull Terrier, American Bulldog și alte rase de tip molosoid.

Citește și: Popularitatea în creștere a pisicilor „XL Bully” stârnește îngrijorare în Marea Britanie cu privire la bunăstarea animalelor / Aceste feline nu au mustăți, au piele fără păr și picioare scurte

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Wikimedia Commons / BullyB6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *