Cum să scapi de părul de animale din casă cu metode simple. Sfaturi de care să ții cont când ai câini și pisici

Camelia Petrescu 11 octombrie 0 comentarii 12240 vizualizări
sursa foto: Pixabay sursa foto: Pixabay

Cum să scapi de părul de animale din casă cu metode ingenioase. Proprietarii de câini și pisici se confruntă frecvent cu cantități mari de păr lăsate pe podele, mobilier și haine. Deși iubim animalele de companie, puțini dintre noi se bucură de părul răspândit în întreaga casă. Iată câteva sfaturi utile pentru a scăpa de această problemă, potrivit Mollymaid.

Cum să scapi de părul de câine și pisică din casă

Unele animale de companie par să lase mai mult păr pe podele și mobilier decât păstrează pe propriul corp, ceea ce poate face menținerea curățeniei o provocare. Totuși, există diverse soluții pentru a reduce cantitatea de păr și a-ți menține locuința curată.

Sfaturi pentru a gestiona părul de animale de pe podele, mobilier și haine

Îngrijire periodică

Câinii și pisicile năpârlesc, însă prin periaj constant poți reduce cantitatea de păr lăsat în casă. Majoritatea animalelor se vor bucura de atenția suplimentară, deși la început poate fi necesară puțină răbdare pentru ca ele să accepte periajul.

Obiecte de mobilier bune

Dacă plănuiești să îți reamenajezi locuința, optează pentru podele dure, precum lemnul sau vinilul, și mobilier din piele, care este mult mai ușor de curățat.

Spray antistatic

Acesta previne lipirea părului de animale de țesături. Poți crea și un spray homemade, amestecând apă cu balsam de rufe, apoi ștergând ușor suprafețele.

Mănuși de cauciuc

Umezește mănușile de cauciuc și folosește-le pentru a șterge suprafețele textile, colectând firele de păr. Acestea sunt eficiente indiferent de tipul și lungimea părului.

Acoperă zonele problematice

Dacă animalul tău de companie preferă un loc anume din casă, acoperă-l cu o pătură pe care o poți spăla frecvent.

Bandă adezivă

Înfășoară bandă adezivă în jurul mâinii, cu partea lipicioasă în sus, și folosește-o pentru a curăța mobilierul și hainele. Părul se va lipi imediat de bandă.

Șervețele umede

Acestea sunt excelente pentru a strânge părul de pe diverse suprafețe. Șervețelele din microfibră sau bureții umezi sunt, de asemenea, eficiente.

Curăță păturile

Spală des păturile și alte textile folosite de animale, iar adăugarea unei jumătăți de ceașcă de oțet alb în mașina de spălat poate ajuta la desprinderea firelor de păr.

Uscătorul de rufe

Un ciclu scurt, pe setarea rece, poate ajuta la îndepărtarea părului de pe textile înainte de a le pune în mașina de spălat.

Aspirarea

Folosește un aspirator eficient pentru îndepărtarea părului de pe podele și tapițerie. Există modele special concepute pentru a face față părului de animale, dar asigură-te că golești mereu filtrul pentru a evita blocajele.

Prin aplicarea acestor sfaturi, vei reuși să menții locuința curată și să te bucuri de compania animalelor tale fără probleme.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *