Distanța corectă la care se pune câinele de gardul vecinului. Reguli legale pentru amplasarea cuștii în curte și sancțiuni

sursa foto: Pexels sursa foto: Pexels

Distanța corectă la care se pune câinele de gardul vecinului. Când vine vorba de amenajarea curții, proprietarii de animale de companie trebuie să respecte o serie de reguli și reglementări impuse de legislație, în special cele care privesc câinii. De pildă, există norme clare legate de distanța minimă dintre cușca câinelui și gardul vecinului, dar și de înălțimea maximă permisă pentru această structură, notează Avocatnet.

La ce distanță de gardul vecinului ai voie să pui cușca animalelor

Dacă locuiești la curte și deții animale, este important să fii la curent cu legislația actuală. Există anumite detalii pe care mulți români nu le cunosc, cum ar fi distanța corectă la care se pune cușca unui câine de gardul vecinului.

Tot mai mulți români aleg să aibă animale de companie, fie că stau la bloc, fie la casă. Totuși, sunt câteva reglementări legale ce trebuie respectate. În caz contrar, riscul de a primi amenzi mari din cauza unor greșeli aparent minore este real.

Legea din România prevede că, pentru a evita neplăcerile sau disputele cu vecinii, cușca unui câine trebuie amplasată la cel puțin 60 de centimetri de gardul acestora. Nerespectarea regulilor poate atrage amenzi de peste 500 de lei!

Un alt aspect important reglementat de lege este dimensiunea cuștii, care trebuie să fie suficient de mare pentru a permite câinelui să stea în picioare și să se miște confortabil.

În ceea ce privește câinii ținuți în lesă, legislația impune ca zgarda să fie realizată dintr-un material care să nu lezeze sau să provoace alergii animalului, reducând riscul de strangulare. Câinii ținuți pe lanț trebuie să aibă un lanț confecționat din zale metalice și bine ancorat, iar lungimea acestuia trebuie să fie de cel puțin doi metri.

Reguli pentru proprietarii de câini

Totodată, proprietarii de animale sunt obligați să le asigure câinilor un padoc împrejmuit, care să aibă o suprafață de cel puțin șase ori mai mare decât cușca, pentru a preveni evadarea și a le oferi suficient spațiu pentru mișcare și confort. Pe lângă aceste cerințe, stăpânii trebuie să se asigure că animalele lor primesc hrană, apă, mișcare, îngrijire și asistență medicală corespunzătoare.

Este esențial ca proprietarii de animale să fie la curent cu aceste reglementări pentru a garanta bunăstarea și siguranța câinilor lor. În felul acesta, evită sancțiunile legale și posibilele conflicte cu autoritățile sau vecinii.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Și ce prevede legea dacă un vecin din bloc aflat la 20-25 m de Curtea în care este câine este deranjat ca acesta latră?
    Oricum, trebuie să-l dresez sa nu mai latre în orele de liniște! 😅😅🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *