55 de porcușori de Guineea, salvați de la un colecționar britanic de animale / Centrul care i-a preluat nu mai face față costurilor

porcusori de guineea Sursa foto: Pixabay / Myagi

Un adăpost de animale din Cornwall se confruntă cu taxe veterinare ridicate după ce a salvat 55 de porcușori de Guineea și mai mulți iepuri de la un colecționar de animale, transmite BBC.

Maria’s Animal Shelter din Probus a declarat că a recuperat 61 de cobai și iepuri dintr-o mică casă din Cornwall, unde erau peste 120 de animale care se înmulțeau necontrolat.

Aceasta vine după ce RSPCA a anunțat în august că plătește pentru ca animalele să fie adăpostite în centre private, deoarece adăposturile proprii erau pline.

Fondatoarea Maria Mulkeen a declarat că organizația de caritate se confruntă cu facturile veterinare în continuă creștere după acest aflux de animale.

„Ne-am dus doar pentru a ajuta câteva, dar, din păcate, când am văzut situația îngrozitoare în care se aflau, a trebuit să salvăm toți iepurii și porcușorii de Guineea care erau în casă la acel moment”, a spus ea.

Fondatoarea organizației caritabile a declarat că taxele veterinare reprezintă cea mai mare povară financiară a adăpostului.

Adăpostul a mai spus că nu a reușit să salveze toate animalele, unele murind din cauza problemelor dentare și a bolilor contagioase.

„Taxele veterinare sunt foarte mari acum; multe animale necesită radiografii, ecografii și tratamente continue”, a explicat doamna Mulkeen. „Este o creștere mare pentru noi, și aceasta este una dintre cele mai mari facturi în acest moment.”

Citește și: 10 lucruri pe care este posibil să nu le fi știut despre porcușorii de Guineea

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Pixabay / Myagi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *