Cum să crești numărul animalelor sterilizate: campanii gratuite pentru câini și pisici ca în SUA. Unde să îți programezi animalul pentru intervenție

sursa foto: Pixabay sursa foto: Pixabay

Ca să ușureze accesul proprietarilor de animale la servicii medicale pentru câini și pisici, o instituție publică și un spital veterinar oferă transport inclus din județ până la clinică. Se întâmplă în Ilfov, unde Protecția Animalelor din cadrul CJ Ilfov are un parteneriat cu primul spital social veterinar din țară. Joi, 17 octombrie 2024, animalele vor fi preluate din Pantelimon și duse la spitalul din Piteasca, comuna Găneasa.

Campanie de sterilizare gratuită a animalelor din Ilfov

Aurelian Ștefan este medic veterinar și fondatorul Homeless Animal Hospital. El precizează pentru Pets&Cats că ”acest tip de campanie de sterilizare gratuită este un ajutor suplimentar, sunt mulți oameni care vor să își aducă animalele la clinică, dar nu au cu ce, sunt bătrâni, depind de transportul public sau cresc multe animale. Nu au cum să vină cu autobuzul, e greu și pentru animal, după operație. Avem și persoane cu handicap, pentru ele e și mai greu să se deplaseze, avem și foarte mulți oameni care lucrează, lasă animalul la noi la 7.00 dimineața și îl iau după ora 16.00. Da, trebuie să facem drumuri în județ, în localități și să manipulăm animalele: pune câinele în dubă, dă jos câinele, curăță cușca după el, curăță duba, dar așa ajungem la mai mulți oameni și la mai multe animale”.

Campania cu preluare din localități se va muta și în alte zone, precizează organizatorii de la Protecția Animalelor. „În perioada aceasta am preluat câini și pisici din Pantelimon, însă avem în plan și alte localități. Facem o analiză în funcție de necesitățile din teren și de solicitările pe care le primim pentru astfel de servicii și ne mutăm acolo unde este nevoie. Noi avem contract cu mai multe clinici și fiecare dintre aceste unități oferă servicii gratuite pentru locuitorii din zona arondată, care cuprinde mai multe comune și orașe”, spune Anca Stoenescu, șef serviciu la Protecția Animalelor Ilfov.

sursa foto: arhiva personala
sursa foto: arhiva personala

Cum te poți programa pentru sterilizarea animalului tău

În paralel, în județul Ilfov are loc și o campanie de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile din zone defavorizate, animalele nimănui de pe străzi și de pe câmpuri și cele din zonele industriale. În 18 octombrie 2024, clinica mobilă poate fi găsită la Ștefănești, în curtea primăriei.
Din 28 octombrie, o clinică mobilă va fi amplasă și în Buftea, iar din 18 noiembrie, campania gratuită va ajunge și la Domnești. Programările pentru sterilizări se fac la numărul de telefon 0751235009.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *