Această zgardă cu AI încearcă să „traducă” ce spune animalul tău de companie / Gadgetul poate alerta proprietarii când câinele sau pisica se află în apropierea unui șarpe periculos

caine cu zgarda Sursa foto: Personifi AI

Personifi AI, un start-up condus de John McHale, a dezvoltat o zgardă cu inteligență artificială (AI), activată vocal, denumită Shazam, concepută pentru a simula conversațiile dintre animalele de companie și stăpânii lor, relatează Wired.

Zgarda utilizează voci umane preînregistrate pentru a crea iluzia că animalele de companie vorbesc cu stăpânii lor, cu personaje și răspunsuri personalizabile. Destinată inițial pisicilor și câinilor, zgarda are caracteristici practice de siguranță, cum ar fi detectarea sunetelor unui șarpe cu clopoței sau alertarea proprietarilor atunci când un animal de companie este pierdut. De asemenea, poate reaminti stăpânilor de îngrijirea de rutină a animalului de companie, cum ar fi orele de hrănire, folosind indicații vocale.

Inspirația lui McHale pentru Shazam a venit după ce câinele său, Roscoe, a fost mușcat de un șarpe cu clopoței. Incidentul l-a făcut pe McHale să se întrebe dacă o intervenție mai timpurie ar fi fost posibilă dacă câinele său ar fi putut comunica problema. Astfel, s-a născut Shazam, care îmbină siguranța și caracteristicile de divertisment pentru proprietarii de animale de companie.

Colierele Shazam, cu prețuri de 495 de dolari pentru pisici și 595 de dolari pentru câini, dispun de o varietate de personalități vocale, cu personaje suplimentare disponibile pentru 99 de dolari. Deși interacțiunile vocale seamănă mai mult cu NPC-urile din jocurile video decât cu adevărații chatboți AI, McHale speră că versiunile viitoare vor include voci sintetizate care se pot angaja în conversații mai dinamice.

Deși caracteristicile de siguranță ale Shazam sunt utile, critici precum Daniel Quagliozzi, specialist în comportamentul felin, sunt sceptici cu privire la concept. Acesta susține că pisicile, în special, ar putea respinge dispozitivul cu totul, în timp ce aspectul conversațional ar putea să nu se alinieze nevoilor sau comportamentelor lor reale.

Citește și: Petgadget-ul zilei: Roam 350, prima lesă virtuală pentru câini din lume, a fost lansată

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Personifi AI

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *