Studiu: 3 motive principale pentru care proprietarii de câini au renunțat să le mai dea animalelor hrană crudă bazată pe carne

un caine mananca mancare cruda Sursa foto: gre jak / Alamy / Alamy / Profimedia

Un studiu recent realizat de Universitatea Ludwig Maximilian din München a explorat motivele pentru care proprietarii de câini încetează să le mai dea animalelor de companie hrană crudă pe bază de carne, o tendință în creștere în alimentația animalelor de companie, relatează Petfood Industry.

În timp ce cercetările anterioare s-au axat pe motivele pentru care proprietarii aleg dietele crude, acest studiu, publicat în Pets, a investigat mai în detaliu motivele întreruperii, identificând trei factori principali: intoleranța gastrointestinală, apariția bolilor și lipsa de interes din partea câinilor.

Dietele pe bază de carne crudă, care includ de obicei carne crudă, oase, organe comestibile și, uneori, legume și fructe, au câștigat popularitate datorită alinierii lor percepute cu dietele ancestrale ale câinilor. Adepții susțin că aceste diete promovează o digestie mai bună și o sănătate generală. Cu toate acestea, îngrijorările cu privire la riscurile potențiale, cum ar fi dezechilibrele nutritive și expunerea la agenți patogeni, au dus la critici din partea medicilor veterinari și a oamenilor de știință.

În cadrul studiului, 802 proprietari de câini din Germania care își hrăniseră anterior animalele de companie cu hrană crudă pe bază de carne, dar care ulterior au încetat să le mai dea astfel de hrană, au participat la un sondaj online. Rezultatele au arătat că intoleranța gastrointestinală a fost cel mai frecvent motiv de întrerupere, invocat de 37% dintre respondenți. În acest caz, câinii au prezentat simptome precum vărsături, diaree și gaze. Alții (20%) au renunțat din cauza apariției unor boli, afecțiunile gastrointestinale precum boala inflamatorie intestinală fiind frecvent menționate, deși nu întotdeauna confirmate prin diagnostic.

În plus, 15% dintre proprietari au raportat că animalele lor pur și simplu au refuzat să mănânce hrana crudă, determinându-i să schimbe dieta.

După renunțarea la hrana crudă, majoritatea proprietarilor au trecut la hrana uscată (65%), urmată de hrana umedă (44%) și de mâncarea gătită acasă (26%).

Citește și: Hrana va reprezenta în 2024 aproape 90% din întreaga piață de îngrijire a animalelor de companie din România. Vânzările vor ajunge la aproape 4,97 miliarde de lei, potrivit unui raport

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: gre jak / Alamy / Alamy / Profimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *