Povestea lui Ali, cel mai trist câine din adăpostul de la Buftea / Șefa Biroului pentru Protecția Animalelor Ilfov: Adăposturile de animale sunt pline de câini de rasă. De obicei, adolescenții caută rase considerate periculoase

Alexandra Constantin 19 octombrie 4 comentarii 11613 vizualizări
ali-caine Sursa foto: Pets&Cats

Nu are trei ani împliniți și totuși a trăit atâtea dezamăgiri câte alții într-o viață. Suferința i se citește pe chip, iar ochii calzi arată enorma cantitate de dragoste pe care ar fi capabilă să o împărtășească. Tresare ori de câte ori apare un om în preajmă. Din cușca ei, de la adăpostul din Buftea, se uită cu speranță la fiece persoană care trece, doar-doar i-ar da o șansă. Dar șansele nu apar pentru ea. De mai bine de un an, ochii blânzi cerșesc iubire. Orice gest, orice mângâiere îi înfrumusețează ziua. Și totuși, până acum, nu s-a găsit niciun om pentru ea. Nimeni care să o ia acasă, să-i ofere o viață așa cum orice ființă ar merita. Și asta, deși nu a făcut niciodată nimic rău. Nimănui. Doar a avut nenorocul să ajungă în mâinile cui nu trebuia.

Ali, pentru că așa a fost botezată de oamenii de la adăpost care au luat-o de pe străzi, este victima snobismului unora. Oameni care au vrut un câine din rasa Amstaff și care apoi, cine știe de ce, au decis să renunțe la ea. În cel mai odios mod. Au aruncat-o pe stradă. Când era deja adultă. Când viața ei însemna exact oamenii care au aruncat-o.

Sursa foto: Pets&Cats

Dar Ali nu renunță. Deși oamenii au dezamăgit-o cumplit, încă mai are iubire de oferit. Și speră, cu toate că tristețea o mai dezarmează din când în când.

„Adăposturile de animale sunt pline de câini de rasă. Din păcate, încă sunt mulți cei care aleg să își cumpere câini din anumite rase, pe care apoi nu-i pot gestiona corect. Și îi aruncă în stradă. La un moment dat, am văzut într-un adăpost opt câini din rasa Amstaff. De obicei, adolescenții caută câini din rase considerate periculoase din motive complet puerile. Important e, înainte de orice, să conștientizăm, să fim responsabili, să ne gândim de un milion de ori înainte dacă vrem o anumită rasă, dacă știm ce e de făcut, dacă suntem pregătiți pentru o anumită rasă”, a declarat, pentru Pets&Cats, Hilde Tudora, șefa Biroului pentru Protecția Animalelor Ilfov.

Cine vrea să o adopte pe Ali poate afla detalii la 0751.235.009

Citește și: Povestea emoționantă a lui Bor și Mickey, doi câini bătrânei care au trăit toată viața în adăpost

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Comentarii

  1. Iubirea inseamna Își cumpără câini să se fandosească exact că cei care fac copii că e la moda ! Iar după ce cresc și unii și alții devin incomozii ,asta nu este iubire ,ce păcat că încă există asemenea catastrofe de ființe !

  2. Și noi, oamenii , suntem toți în depresie. Ne termina psihic statul și societatea. Statul este cel mai mare dușman al poporului. Salvați oamenii!

    • De ce oamenii sunt în depresie? Va spun eu:pentru ca nu au posibilitatea sa puturoseasca pe bani mulți. Ce sa faci, nu toți ne naștem regi sau milionari. Sunt biblioteci, săli de sport, exista parcuri, sunt cursuri de dezvoltare personala….. Trebuie sa dorești sa ieși di rahat, dacă nu vrei…o pățești. Deci, de ce sa salvam niște bipezii care nu vor sa fie salvați?

  3. Asa ar trebuii sa faca si Dumnezeu cu noi,sa se plictiseasca de noi,ca suntem mai rai decat cainii,si sa vezi urmariile,unu moare de boala,unu de infarct,unu de accident.stiu ca la potopul lui noe s-a cam plictisit de noi mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *