Animalele de companie în Coreea de Nord: Diferență uriașă de mentalitate față de Coreea de Sud / Îngrijirea câinilor, considerată exces capitalist de regimul Kim Jong-un

doi caini i-au fost facuti cadou de dictatorul kim jong-un aliatului sau vladimir putin in vara Doi câini, dăruiți de Kim Jong-un lui Vladimir Putin. (Sursa foto: 朝鮮通信社 / AP / Profimedia)

În Coreea de Sud și Coreea de Nord, cultura animalelor de companie a evoluat semnificativ de-a lungul timpului, dar în direcții distincte. Conform unui studiu realizat în 2022 de Ministerul Agriculturii, Alimentației și Afacerilor Rurale din Coreea de Sud, unul din patru sud-coreeni trăiește cu un animal de companie, iar 75% dintre acestea sunt câini. Industria animalelor de companie din Coreea de Sud s-a extins pentru a include nu numai consumabile de bază pentru animale de companie, ci și asigurări pentru animale, cursuri de preparare de hrană pentru acestea, canale YouTube dedicate (PetTube) și opțiuni turistice adaptate lor, relatează site-ul postului de radio KBS WORLD.

În schimb, relația Coreei de Nord cu animalele de companie a fost mai complexă și s-a dezvoltat mai lent. Din punct de vedere istoric, animalele din Coreea de Nord au fost privite în primul rând ca animale de fermă, folosite în scopuri practice. Cu toate acestea, în ultimii ani, a avut loc o schimbare treptată în modul în care unii nord-coreeni percep animalele de companie, formând legături emoționale cu acestea și tratându-le ca membri ai familiei, deși această tendință nu este generalizată.

Simbolul național, dăruit lui Vladimir Putin

Câinii sunt cele mai comune animale de companie în Coreea de Nord, în special câinele Pungsan. Această rasă, cunoscută pentru curajul și forța sa, a fost recunoscută ca simbol național încă din 1956 și a fost declarată câinele național al Coreei de Nord în 2014. Regimul a construit ferme de creștere și chiar un institut de cercetare dedicat conservării rasei Pungsan. Două astfel de animale i-au fost făcute cadou de dictatorul Kim Jong-un aliatului său Vladimir Putin în vară, când cei doi lideri s-au întâlnit.

Pisicile sunt mai puțin întâlnite, deși există dovezi că și acestea încep să fie ținute de familiile din capitală. Cu toate acestea, felinele nu sunt la fel de populare ca în alte țări.

În trecut, autoritățile nord-coreene au criticat deținerea de animale de companie ca fiind un simbol al decadenței capitaliste. Practicile legate de animalele de companie, cum ar fi hrănirea sau îngrijirea câinilor, erau considerate excese capitaliste. În urmă cu câțiva ani, Kim Jong Un ar fi ordonat confiscarea câinilor de companie din capitala țării. Au fost voci care au susținut că animalele au fost ridicate pentru a fi consumate ca hrană într-un stat confruntat cu multe lipsuri. Totuși, consumul de carne de câine nu este la fel de comun în Coreea de Nord ca în Coreea de Sud.

Cu toate acestea, după Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților din 1989, de la Phenian, influențele culturale externe au început să pătrundă în societatea nord-coreeană. Până la începutul anilor 2000, deținerea câinilor ca animale de companie a devenit mai frecventă în rândul elitei din Phenian.

În prezent, Coreea de Nord are o cultură limitată, dar în creștere, în ciuda unor reculuri, a animalelor de companie. Unii cetățeni își plimbă câinii în spații publice și au fost publicate cărți despre dresajul și îngrijirea câinilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Doi câini, dăruiți de Kim Jong-un lui Vladimir Putin. (Sursa foto: 朝鮮通信社 / AP / Profimedia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *