Un doctor din Statele Unite a salvat sute de câini de la eutanasiere cu avionul / ”Munca sa nu numai că salvează vieți, dar îi inspiră și pe alții”

caine, avion, caine salvat, doctor brian rambarran Sursa foto: usatoday.com

Un medic din New York și-a asumat sarcina de a salva nu numai vieți omenești, ci și vieți de câini, iar ultima sa acțiune de salvare a avut loc pe data de 21 august salvând zeci de câini.

„Am decis să-mi folosesc abilitățile de pilot pentru a ajuta o populație vulnerabilă, făcând cât de mult pot pentru a le îmbunătăți viața și pentru a le oferi o a doua șansă”, a declarat Dr. Brian Rambarran pentru USA TODAY.

Dr. Brian Rambarran, un urolog din Buffalo, New York, este un pilot licențiat care ajută la evitarea uciderii câinilor, colaborând cu adăposturile de animale din New York și Carolina de Nord pentru a transporta pe cale aeriană câinii din adăposturile de animale către casele de adopție. Pilots n Paws, o organizație non-profit, ajută la conectarea piloților cu diferite adăposturi  care ajută la mutarea animalelor din adăposturile cu grad ridicat de ucidere.

„A fost o chestie naturală. Am devenit pilot în urmă cu aproximativ 12 ani și am făcut-o din mai multe motive”, a declarat Rambarran  „O parte din asta a fost pentru a îmi folosi abilitățile pentru a ajuta alți oameni și animale; zbor pentru câteva organizații diferite și transportăm copiii bolnavi. De asemenea, am decis să zbor pentru Pilots n Paws. Am decis să o fac pentru că era o modalitate de a face două lucruri care îmi plăceau: unul care era zborul și doi, voluntariatul și ajutorarea altora și, sper, să aduc beneficii societății într-un mod pozitiv.”

În ultimii 12 ani, Rambarran a salvat sute de câini cu avionul său Cirrus SR 22 cu 5 locuri, cu care zboară la fiecare patru-șase săptămâni, ridicând câini din adăposturi cu un număr mare de victime și lăsându-i la centrele de adopție. Numai în ultimul său zbor, a luat 11 câini, iar în zborul anterior 20, acesta fiind numărul maxim de câini pe care i-a transportat într-un singur zbor.

Deși Rambarran încearcă să mute cât mai mulți câini într-un singur zbor, deoarece „sunt mulți câini care au nevoie”, el zboară ocazional pentru urgențe.

caine salvat, doctor brian rambaraan, adoptie, caine in brate
Sursa foto: X.com / dontstopbelieving61

„Era o cățelușă care era însărcinată, avea nevoi speciale și cred că și ea avea nevoie de un fel de operație”, a spus Rambarran. „Așa că am ajuns să zbor singur cu ea.”

Gestionarea unui număr atât de mare de câini de vârste și mărimi diferite în același timp pare a fi o sarcină dificilă, însă Rambarran a explicat că procesul este foarte ușor, deoarece toți câinii sunt plasați în cuști adecvate pentru a le asigura siguranța și sănătatea. Câinii nu sunt amestecați, iar familiile sunt ținute împreună.

Recent, cele două fiice ale lui Rambarran, în vârstă de 10 și 12 ani, au început, de asemenea, să-l ajute în misiunea sa și el spune că salvările au „devenit acum o mică afacere de familie”.„Vor veni și vor ajuta la descărcarea câinilor”, a spus Dr. Rambarran. „Vor ajuta la alegerea unora dintre zborurile de salvare”.

În timp ce Rambarran a preluat în principal câini, el a spus că animalele salvate includ și pisici și chiar capre.

Rambarran a explicat că Pilots N Paws funcționează ca un panou de mesaje și pune în legătură salvatorii de animale și piloții din SUA, astfel încât să poată fi oferit ajutor tuturor animalelor care au nevoie. Rambarran a spus că își oferă serviciile unei varietăți de adăposturi, deși câteva dintre acestea au început să apeleze direct la el, cum ar fi Nickel City Canine Rescue din Buffalo. Deși ruta sa se desfășoară în principal între Carolina de Nord și New York, Rambarran spune că este deschis să meargă oriunde este nevoie de ajutor.

caini salvati, caini mici, pui de caine, carolina de nord
Sursa foto: instagram.com / brambarran

Brandon Wolf, membru al consiliului de administrație al Nickel City Canine Rescue, a declarat pentru USA TODAY că l-au contactat pe Rambarran în februarie pentru a-l întreba dacă are timp să ajute cu salvările din cadrul organizației, iar el „a sărit rapid la bord”. Rambarran a spus salvării despre adăpostul cu care a lucrat în Carolina de Nord și cei trei și-au dat mâna pentru a ajuta cât mai mulți câini.

Wolf a explicat că Nickel City Canine Rescue oferă doar case de plasament și nu are un adăpost. El a spus că organizația bazată pe voluntariat lucrează îndeaproape cu adăposturile și ajută la găsirea de case pentru câini și alte animale. Odată ce reușesc să găsească pe cineva care să îi adopte, iau legătura cu Rambarran, care apoi își ia avionul și zboară cu câinii din Carolina de Nord până în Buffalo, unde sunt întâlniți cu părinții adoptivi.

„Dr. Rambarran nu solicită nicio rambursare pentru timpul său de zbor, pentru combustibil”, a declarat Wolf. „El face acest lucru doar din bunătatea inimii sale.”

Doar combustibilul pentru fiecare zbor care costă aproximativ 700 de dolari și un angajament de câteva ore la fiecare câteva săptămâni, ce l-a făcut pe Rambarran să accepte o misiune atât de dificilă? Întotdeauna am fost un iubitor de câini”, a declarat Dr. Rambarran.

„Animalele sunt o populație care nu pot vorbi cu adevărat pentru ea însăși. La fel ca și copiii, ele pot fi vulnerabile. Întotdeauna am fost un susținător al acestui lucru, așa că am decis să îmi folosesc abilitățile de pilot pentru a ajuta o populație vulnerabilă, făcând tot ce pot pentru a le îmbunătăți viața și a le oferi o a doua șansă.”

Rambarran a declarat că excursiile sale îi aduc multă satisfacție „știind că câinii merg într-un cămin sigur” și că primesc o a doua șansă la viață.

„Ei pleacă dintr-un loc în care ar putea fi eutanasiați în orice moment și ajung într-un cămin iubitor, având șansa de a avea o viață fericită și împlinită, iar faptul că știu asta ne aduce fericire mie și familiei mele”, a declarat Rambarran.

Având în vedere câți câini a salvat Rambarran de-a lungul anilor, nu este o surpriză faptul că unul dintre cei trei câini pe care îi deține este de fapt unul pe care l-a salvat chiar el. Ceilalți doi câini ai săi, Lucy, 15 ani, și Lola, 13 ani, sunt un amestec de Yorkie.

Rambarran l-a adus pe Toby, un metis terrier în vârstă de 2 ani, la Buffalo într-unul dintre zborurile sale de salvare din Carolina de Nord. Cățelușul fusese găsit pe străzile din Carolina de Nord, subalimentat și subnutrit, și se afla într-un adăpost high kill, unde putea fi ucis în orice moment, atunci când a fost salvat de un adăpost și pus în plasament.

Când Rambarran l-a adus în Buffalo cu avionul său, Toby a ajuns să stea cu el pentru că nu avea unde să meargă din cauza unor probleme neprevăzute. Toby trebuia să rămână cu familia doctorului doar câteva zile, dar a sfârșit prin a fi adoptat de aceștia.

„Este un câine foarte bun”, a spus Rambarran. „Avea aproximativ un an la momentul (salvării). Înainte cu opt luni și Toby stătea în poala mea la „Good Morning America”. La televiziunea națională. Este o poveste uimitoare că a trecut de la o extremă la alta.”

Pilots N Paws, a declarat că organizația este „profund mișcată de entuziasmul Dr. Brian Rambarran pentru salvarea animalelor care au nevoie de transport prin darul său de a zbura.” „În fiecare zi, suntem martorii impactului incredibil pe care piloții plini de compasiune îl au asupra vieților animalelor care au nevoie, și ale căror eforturi ale Dr. Rambarran sunt un exemplu puternic”, se spune în declarație. „Munca sa nu numai că salvează vieți, dar îi inspiră și pe alții să realizeze că și ei pot face o diferență semnificativă.”

„Sperăm că povestea sa va încuraja mai mulți voluntari să se alăture misiunii noastre de a oferi zboruri gratuite pentru animalele de salvare, de serviciu și rănite”, se adaugă în declarație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *