Pui de amstaff bătut de proprietar, în Ilfov. Animalul a fost luat din curte cu ordin de plasare, iar proprietarul a fost reținut / Agresorul, sub control judiciar timp de două luni

amstaff, pui de amstaff, caine abuzat Sursa foto: Adapostul Speranta

Update 19 septembrie: Instanța l-a pus sub control judiciar timp de două luni pe agresorul puiului de amstaff.

Articolul inițial:

„Mâine va fi dus la parchet cu propunere pentru o măsură preventivă, sub acuzația de rănire cu intenție a animalelor”, spune Aurora Nistor, inspector principal IPJ Ilfov-Poliția Animalelor.

amstaff, pui de amstaff, caine abuzat
Sursa foto: imagini amator

Puiul de amstaff în vârstă de șase luni a fost cumpărat de pe internet și bătut zilnic de proprietar, probabil ca să devină rău, se arată într-o sesizare ajunsă la Poliția Animalelor Ilfov.

„Am fost solicitați să însoțim Poliția Animalelor la Bragadiru, pentru un ordin de plasare. Am găsit puiul de amstaff schiopătând, probabil a avut o fractură mai veche la acel picior. În plus, medicii au spus că prezenta mai multe urme de lovituri pe corp. Acum e bine, l-am dus la Adăpostul Speranța”, precizează Anita Ciucur, consilier la Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Ilfov.

Bărbatul care și-a bătut câinele riscă de la unu, până la cinci ani de închisoare, pentru rănirea cu intenție a animalelor.

Ce spune legea

Polițiștii care constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Consiliile Județene au obligația să adăpostească animalele pentru care se emite ordin de plasare.  Proprietarul  poate cere restituirea animalului  în termen de maximum 30 de zile de la data la care încetează aplicarea măsurii de plasare. În acest caz, va suporta costul întreținerii din apăpost. Dacă propritarul nu își revendica animalul, acesta se consideră abandonat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *