Nestlé investește 150 de milioane de lire sterline în fabrica sa de hrană pentru animale de companie din Marea Britanie

fabrica nestle de hrana pentru animale de companie din marea britanie Sursa foto: Nestlé

Nestlé urmează să investească 150 de milioane de lire sterline (167 de milioane de dolari) în fabrica sa Purina PetCare din Regatul Unit, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de investiții în acest sector pe toate piețele, transmite Just-Food.com.

Gigantul elvețian își extinde fabrica din Wisbech, Cambridgeshire, care produce hrană pentru animale de companie sub mărci precum Felix, Gourmet și Winalot.

Nestlé a declarat că vor fi create 40 de noi locuri de muncă la fabrica de hrană pentru animale de companie, care are 600 de angajați.

Compania a adăugat că investiția va viza „îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea emisiilor de carbon în următorii ani”.

Îngrijirea animalelor de companie este o categorie de creștere puternică pentru Nestlé, care în 2023 a reprezentat aproximativ 20% din vânzările totale ale grupului, față de aproximativ 12% în urmă cu un deceniu.

Citește și: Grupul ucrainean MHP va investi 40 de milioane de dolari în noua fabrică a sa din Croația de hrană pentru animale de companie

Sursa foto: Nestlé

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *