Cu toții știm că a avea un animal de companie este un adevărat miracol pentru oameni. Prezenta necuvântătorului reduce stresul și anxietatea, reglează pulsul și tensiunea. În plus, îi învață pe copii să fie responsabili, dar și gestionarea unei situații extrem de dificile, precum pe cea de a pierde pe cineva drag.
Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:
- articolul continuă mai jos -
Cum influențează un animal de companie relația de cuplu
‘’Dar, mai presus de toate, un câine, ori o pisică, reunește familii prin afecțiune, precum și prin limbajul iubirii, interpretat de toți membrii ei, în încercarea de a desluși ce anume își dorește patrupedul să transmită,’’ scrie Jane Greer, terapeut familial la Phychology Today.
Câinii, sursă de bună dispoziție și iubire necondiționată
Prezența unui câine în viețile oamenilor aduce în primul rând sănătate. Rigoarea pe care o impune creșterea lui, ieșirile frecvente și programul regulat nu fac decât să aducă beneficii și pentru om. La asta se adaugă momentele de veselie, râs și iubire necondiționată, răspândite tuturor oamenilor din casa în care blănosul locuiește. De altfel, Societatea Americană a Inimii susține că a deține un câine îți prelungește viața. Așadar, doar beneficii.
Animalele, un avantaj pentru cuplu
Așadar, a avea un membru patruped în casă nu va face decât să unească și mai mult doi oameni care se iubesc. Într-o atmosferă în care buna dispoziție este la locul ei, blănosul va face tot posibilul pentru a le face pe plac amândurora, pentru a-i apropia și a le oferi dragoste. Dar aici vorbim doar despre situațiile în care ambele părți ale cuplului iubesc animalele.
Situații delicate
Atunci când unul dintre parteneri nu iubește la fel de mult animalele sau nu a crescut cu unul în casă, situația poate fi mai delicată. În acest caz, terapeutul Greer recomandă precauție. Prezența unui animal de companie în casă nu va afecta relația de cuplu dacă cel care își dorește prezenta patrupedului își va asuma responsabilitățile care vin odată cu creșterea acestuia și cu deținerea lui în locuință.
De asemenea, aceasta mai spune că deciziile se iau împreună, cu acordul ambelor părți, iar consensul trebuie să fie mereu prezent. În caz contrar, se poate ajunge la discuții de intensități diferite.
Citește și: